• Mononews TV

    Αυτό είναι το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Τζέιμς Μποντ

    • NewsRoom

    Ποιος θέλει να νιώσει για λίγο Τζέιμς Μποντ; Ή ακόμα καλύτερα ο δημιουργός του; Πόσο μάλλον αν αυτό προϋποθέτει ένα ταξίδι στην Τζαμάικα!

    Όσοι πιστοί λάτρεις λοιπόν του Ίαν Φλέμινγκ μπορούν να πάρουν μέρος στη δημοπρασία, που διοργανώνεται για τα εξήντα χρόνια από την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ, που γυρίστηκε βεβαίως στην Τζαμάικα και δεν ήταν άλλη από το «Dr. No».

    Πέντε διανυκτερεύσεις στο ησυχαστήριο του Ίαν Φλέμινγκ μπορεί να κοστίσουν από 36.000 ως 60.000 ευρώ (μπορεί και περισσότερο, διότι δημοπρασία είναι αυτή) αλλά και μόνο, που θα καθίσει κανείς στο γραφειάκι του συγγραφέα σε μια γωνιά του τεράστιου σπιτιού αξίζει για να αισθανθεί ως… διάδοχός του.

    Πέρα απ΄ αυτό όμως η γνωστή πλέον ως βίλα Φλέμινγκ είναι το στολίδι του στέμματος της περιοχής, όχι μόνον διαφυλάσσοντας την ιστορία του πρώην ιδιοκτήτη της αλλά αποτελώντας παράλληλα έναν πολυτελή και ιδιαίτερο χώρο. Στη δημοπρασία που θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου από τον οίκο Christie’s στο Λονδίνο όλα αυτά θα μετρήσουν.

    Ο Ίαν Φλέμινγκ (1908-1964) έφθασε για πρώτη φορά στη Τζαμάικα το 1942 για μια αγγλοαμερικανική σύνοδο κορυφής, ενώ εργαζόταν ως αξιωματικός πληροφοριών του Βρετανικού Ναυτικού.

    Ερωτεύθηκε το εξωτικό νησί, πόσο διαφορετικό από το Λονδίνο άλλωστε, και τότε αποφάσισε, ότι μια μέρα θα επέστρεφε εκεί, όχι πλέον ως επισκέπτης αλλά ως μόνιμος κάτοικος. Τέσσερα χρόνια αργότερα και καθώς ο πόλεμος είχε λήξει, ο Φλέμινγκ έκανε το όνειρό του πραγματικότητα: Αγόρασε 15 στρέμματα μιας πρώην πίστας αγώνων στη βόρεια ακτή της Τζαμάικα.

    Και εκεί, σε ένα ακρωτήρι με θέα μια ιδιωτική παραλία, έχτισε το «Golden Eye», το σπίτι του στην Καραϊβική, όπου θα έγραφε και τα 14 βιβλία του Τζέιμς Μποντ.

    Η τροπική φύση

    Η ιδιωτική βίλα είναι κρυμμένη μέσα στην καταπράσινη φύση, πίσω από ψηλά δέντρα και έχει τη δική της ιδιωτική παραλία, κήπους και γήπεδα τένις. Διαθέτει επίσης πισίνα, υπαίθριο μπαρ και αίθουσα πολυμέσων.

    Πρόκειται για μία όαση με τρία υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το ένα σουίτα, ενώ καθένα τους έχει το δικό του μεγάλο, τροπικό κήπο με μπανιέρα (!) αλλά και ντους κήπου. Υπάρχουν όμως και δύο αυτόνομες εξοχικές κατοικίες με όλα τα σχετικά.

    Σύμφωνα με τους Christie’s η βίλα Φλέμινγκ μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά ως και δέκα άτομα, που θα έχουν στη διάθεσή τους μία ομάδα φροντίδας, που περιλαμβάνει δύο μπάτλερ, οικονόμους και έναν σεφ, ο οποίος θα μαγειρεύει τοπικές σπεσιαλιτέ.

    Ο τυχερός εξάλλου, που θα πλειοδοτήσει, θα λάβει ένα αντίγραφο του σεναρίου του «Dr. No», γραμμένο από τον σεναριογράφο Μπέρκλεϊ Μάδερ (ψευδώνυμο του Αντισυνταγματάρχη Τζάσπερ Γουέστον – Ντέιβις, που λόγω της ιδιότητάς του δεν μπορούσε να υπογράψει), σχολιασμένο από τον ίδιο.

    Στις παροχές περιλαμβάνονται επίσης όλα τα θαλάσσια σπορ, τα φωτισμένα γήπεδα τένις και για νυχτερινό παιχνίδι ενώ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ρυθμίσει μαθήματα γιόγκα, συνεδρίες γυμναστικής, εξορμήσεις για ψάρεμα με τους ντόπιους ψαράδες και ό,τι άλλο προσφέρει αυτό το νησί των λεγομένων Μεγάλων Αντιλλών της Καραϊβικής.



    ΣΧΟΛΙΑ