• LIFE&STYLE

    Ζητείται αγοραστής για το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου

    • NewsRoom


    Ως γνωστόν τα διαμάντια είναι παντοτινά, πόσο μάλλον αν πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου. Το Road Show ξεκινά προκειμένου να βρει τον τυχερό, που θα το αγοράσει το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, το οποίο «βρέθηκε» από την εταιρεία Lucara Diamond Corp και φέρει το καθ’ όλα υπέροχο όνομα: «Lesedi La Rona» («Το Φως μας»).

    Πρόκειται για ένα διαμάντι στο μέγεθος μπάλας του τένις, 1.100 καρατίων, ενώ «αποκαλύφθηκε» σε ορυχείο της εταιρείας στη Μποτσουάνα.

    «Το Road Show είναι μία ευκαιρία οι υποψήφιοι αγοραστές να δουν το διαμάντι από κοντά», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Lucara Diamond, William Lamb.

    Υποψήφιοι αγοραστές, σύμφωνα με τον κ. Lamb, μπορεί να είναι ακόμη και ιδιώτες, φυσικά πάμπλουτοι, οι οποίοι θα θελήσουν να το αποκτήσουν ως μία πολύ καλή επένδυση.

    Το δεύτερο σε μέγεθος διαμάντι στο κόσμο ανακαλύφθηκε το 1893. Το βάρος του σαν ορυκτή πέτρα ήταν 995,2Ct. Ανακαλύφθηκε στη Ν. Αφρική στο ορυχείο Γιαγκερσφοντέιν. Για 10 χρόνια το Συνδικάτο προσπαθούσε να το πουλήσει. Το 1903 το έστειλαν στους Άσερ στο Άμστερνταμ. Μετά την επεξεργασία του προέκυψαν μία Μαρκησία βάρους 69,80 καρατίων και άλλες 20 πέτρες με συνολικό βάρος 37,5% του αρχικού του βάρους απέμεινε μετά την κοπή.

     



    ΣΧΟΛΙΑ