• LIFE&STYLE

    Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ο διάσημος ηθοποιός βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος

    • NewsRoom

    Πηγή φωτογραφίας @DettiDeiPadri


    Χριστιανός ορθόδοξος βαφτίστηκε ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

    Ο 71χρονος ηθοποιός περιβαλλόταν από ένα στενό κύκλο 30 ατόμων. Στις 16.30 ήχησε η καμπάνα του ρωσικού Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού, όταν μια μαύρη Mercedes μπήκε στον προαύλιο χώρο του ναού. Το μυστήριο άρχισε λίγο μετά την άφιξη του ηθοποιού, που έδειχνε χαρούμενος κι ενθουσιώδης. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ πρόφερε με ζήλο το περίφημο «απεταξάμην» στον ανθοστόλιστο ναό.

    Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο πνευματικός του πατέρας είναι ο π. Τύχων Σεφκούνοφ, ο οποίος είναι επίσης ο εξομολόγος του Βλαντιμίρ Πούτιν και συγγραφέας πολλών βιβλίων.  Μάλιστα, ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει στο Tass το όνομα που έλαβε με την βάπτισή του ο Ντεπαρντιέ. Σχολιάζοντας την απόφαση του 71χρονου είπε ότι ήταν «κάτι απρόσμενο αλλά πολύ ευχάριστο».

    Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους έγινε Ορθόδοξος, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είπε: «Η “γεύση” που έχω πάρει από την Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία και οι δεσμοί με κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να βαπτιστώ Ορθόδοξος. Σήμερα, αφού βαπτίστηκα, βάπτισα κι εγώ ένα μικρό κορίτσι!».

    Ο Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Σμιρνόφ δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία από την τελετή. Σύμφωνα με πηγές του Tass, παρόντες στην τελετή ήταν στενοί φίλοι του ηθοποιού, ο οποίος έγινε Ρώσος πολίτης, με υπογραφή του Βλαντιμίρ Πούτιν, το 2013.



    ΣΧΟΛΙΑ