• LIFE&STYLE

    Ξεχάστε τα delivery. Τις παραγγελίες θα τις φέρνουν τα drone (Video)

    • NewsRoom


    Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά ότι η Amazon θέλει να γεμίσει τον ουρανό με αυτοκινούμενα drone σκεφτήκαμε ότι θα τρελαθούμε από το θόρυβο που κάνουν γιατί είναι σαν να ακούς μικρά ελικόπτερα.Το παραδεχόμαστε.Είμαστε στενόμυαλοι. Η Amazon δημοσιοποίησε ένα βίντεο με τα νέα είδη των drone σε πλήρη δράση – σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι κάθε Δευτέρα η  εταιρεία έχει διαδικτυακό πάρτυ εκπτώσεων – τα οποία πολύ απέχουν από τα drones που όλοι ξέραμε και γνωρίσαμε..

    Εκεί που λέγαμε ότι είναι μικρά και ευέλικτα και πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται κυρίως από φωτογράφους και από δρομείς, το νέο drone της Amazon είναι σχεδιασμένο να μοιάζει περισσότερο σαν υβριδικό ελικόπτερο/ αεροπλάνο και να απογειώνεται οριζόντια με έλικες σε ύψος 120 μέτρων. Αυτό είδος το είδος dual mode  είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος των επιστημόνων για να τελειοποιήσουν το ιπτάμενο αυτοκίνητο.

    Πρόκειται- ουσιαστικά- για το πρόγραμμα Prime Air της Amazon για παραδόσεις δεμάτων με drones, που παρουσίασε ο  διάσημος πρώην παρουσιαστής του «Top Gear», Jeremy Clarkson

    Παραδίδει δέμα μέσα σε 30 λεπτά

    Σύμφωνα με το βίντεο, το drone μπορεί να διανύσει  απόσταση 24 χιλιομέτρων και να παραδώσει  δέμα μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή της παραγγελίας, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα μπορούσε να αρχίσει κανονικά η χρήση του.

    Σε αυτό το διαφημιστικό της Amazon που θα παρακολουθήσετε το drone ξεκινάει από τη βάση του και παίρνει ύψος έχοντας ήδη ένα σύστημα – πατέντα που του επιτρέπει να εντοπίσει την τοποθεσία στην οποία πρέπει να αφήσει την παραγγελία.Μόλις την εντοπίσει, ψάχνει για εμπόδια, χαμηλώνει ύψος αφήνει το πακέτο – στον κήπο στην προκειμένη περίπτωση – και αμέσως απογειώνεται με σκοπό να επιστρέψει στη βάση του.

    Αυτή η νέα γενιά των μη επανδρωμένων οχημάτων της Amazon ανήκουν στην οικογένεια “family drones” . Με τον ίδιο τρόπο τα εργοστάσια της εταιρίας έχουν κάνει χρήση της ρομποτικής για να “απογαλακτιστούν” από τους ανειδίκευτους εργάτες όπως τους  αποθηκάριους και σε μελλοντικό χρόνο από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες των UPS.

    Εκτός βέβαια εάν η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη. Ο αμερικανικός αεροδιάδρομος – είναι γνωστό – πως έχει πολύπλοκους κανονισμούς  και πήρε πολλά χρόνια στην  ομοσπονδιακή αεροπορική υπηρεσία για να δημιουργήσει νέους κανόνες κυκλοφορίας για τα drones. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα κανονισμούς ένα μη επανδρωμένο όχημα πρέπει να βρίσκεται στη γραμμή του πιλότου, ένα ουσιαστικό ζήτημα για την Αmazon επειδή τα drones δεν έχουν καθόλου πιλότο.

    Μέχρι να δημιουργηθούν οι νέοι κανόνες και να προσαρμοστούν στην νέα εποχή που φέρνει η Amazon η εταιρεία κάνει τις δοκιμές των delivery drones σε χώρες όπως η Ινδία όπου προς το παρόν δεν έχει συναντήσει νομικά εμπόδια.

    Μπορεί να κάνει delivery μικρά και ελαφρά αντικείμενα

    Αν τώρα και εσείς ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την πρωτοποριακή αλλά μελλοντική υπηρεσία της Amazon ώστε να μπορείτε να παραγγείλετε από βιβλίο μέχρι πίτσα χρειάζεται οπωσδήποτε να έχετε διευθετήσει μία μικρή λεπτομέρεια.Να έχετε απαραίτητα κήπο!

    Το νέο drone είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα αυτόματης φόρτωσης.

    Αποτελεί υβριδικό μοντέλο (το προηγούμενο ήταν quadcopter) και συνδυάζει τόσο χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε ελικόπτερο, όσο και δυνατότητες οριζόντιας πτήσης (όπως ένα αεροπλάνο).

    Μπορεί να πιάσει τα 88 χλμ/ ώρα, και η Amazon θα ενημερώνει τον παραλήπτη όταν το drone τον πλησιάζει.

    Ο «ιπτάμενος ταχυδρόμος», όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν , διαθέτει 8 έλικες και ζυγίζει 27 κιλά.Για την ώρα, το drone μπορεί να μεταφέρει μόνο ελαφριά πακέτα όπως ένα ζευγάρι παπούτσια ή μερικά βιβλία σε ειδική υποδοχή στο κάτω μέρος της ατράκτου.

    Ανταγωνιστές στο εγχείρημα αυτό έχει την Google και την Walmart που έχουν επίσης επενδύσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε παρόμοια προγράμματα.



    ΣΧΟΛΙΑ