• LIFE&STYLE

    Ξεχάστε όσα ξέρατε! Ο Σπίρτζης “παγιδεύει” τους παραβάτες των ΜΜΜ – Hλεκτρονικός έλεγχος στα εισιτήρια έως τον Ιούνιο

    • NewsRoom
    elegxos metro


    Νέα μέτρα σχετικά με τα εισιτήρια και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. 

    Ο υπουργός επισήμανε ότι τον ερχόμενο Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου στα εισιτήρια σε όλα τα λεωφορεία και το αργότερο τον προσεχή Ιούνιο στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Ενώ απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Σπύρου Λυκούδη στη Βουλή, ο κ. Σπίρτζης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει σημαντική ανανέωση του στόλου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών με την αγορά 500 λεωφορείων και τις προσλήψεις 800 οδηγών και τεχνικών.

    Ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Σπύρος Λυκούδης, κατήγγειλε ότι τα σύγχρονα συστήματα τηλεματικής για τον ηλεκτρονικό έλεγχο εισιτηρίων κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ τοποθετούνται σε παλαιά – «παροπλισμένα» – λεωφορεία με αποτέλεσμα να φθείρονται. «Για ποιο λόγο τα συστήματα αυτά δεν αποθηκεύτηκαν ώστε να μπουν σε λεωφορεία που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας;», ήταν η ερώτηση που έθεσε, με τον κ. Σπίρτζη να απαντά ότι πρόκειται για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του οποίου η σύμβαση δεν περιλαμβάνει αποθήκευση των μηχανημάτων και πως τα ακινητοποιημένα λεωφορεία μπορούν αφού επιδιορθωθούν να βγουν στην κυκλοφορία.

    Κατά τα λοιπά ο υπουργός Μεταφορών απέδωσε την κακή εικόνα που επικρατεί στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών στην μεγάλη καθυστέρηση που επικρατεί ως προς την εκτέλεση των διαγωνισμών αλλά και στους συνδικαλιστές.

    Ανέφερε μάλιστα με νόημα ότι για την κατάσταση έχουν μεγάλη ευθύνη οι προηγούμενες διοικήσεις αλλά και κάποιοι συνδικαλιστές που «είχαν συγκεκριμένες δραστηριότητες». «Εγώ δεν θέλω να αθωώσω όλους τους συνδικαλιστές αλλά δεν φταίνε για όλα οι εργαζόμενοι» απάντησε ο κ. Λυκούδης και χαρακτήρισε βόμβες τις καταγγελίες των εργαζομένων περί αποθηκών ανταλλακτικών που είναι άδειες, αλλά και για το ότι σαπίζουν στις αποθήκες τα δυόροφα λεωφορεία που είχαν δοθεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπαίνουν οι μπάρες στο Μετρό της Αθήνας. Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος για τον «Mr Cocacola» – «Έχασε» την κόρη του, Νίκολα Πινέδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Παλλαδάς: Έφυγε μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στον χώρο του Τουρισμού



    ΣΧΟΛΙΑ