ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην πρεμιέρα της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, «Το τελευταίο σημείωμα», στο Μέγαρο Μουσικής, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Μαζί τους ήταν και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αλλά και ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ, σε μια συμβολική κίνηση καθώς η ταινία αφορά ένα από τα σκοτεινά γεγονότα της περιόδου της κατοχής, την εκτέλεση 200 πολιτικών κρατουμένων την Πρωτομαγιά του 1944, από τα στρατεύματα κατοχής της Αθήνας.


Η ταινία, που μπλέκει τα ιστορικά γεγονότα με την μυθοπλασία, είναι βασισμένη στην ζωή και τη δράση ενός από τους 200 Αριστερούς εκτελεσθέντες, του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος – όπως και οι σύντροφοί του- έχασε τη ζωή του ως αντίποινα για την εκτέλεση του στρατηγού Κρεχ στους Μολάους Λακωνίας.

Η επίσημη πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, στο ιστορικό σινέ «Ολύμπιον», και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από το κοινό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Έξι οίκοι βλέπουν νέο κεφάλαιο ανάπτυξης – Τιμές στόχοι έως 5,30 ευρώ
- Πετρέλαιο: Στα 83,5 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το Brent
- Wall Street: Η αδύναμη αγορά εργασίας έστειλε σε νέο ρεκόρ τον S&P 500 – Άλμα 15,8% για την SpaceX
- Reuters: Σύντομα μια συμφωνία του Ομάν και του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.