• LIFE&STYLE

    Εκεί κρύβεται η πηγή έμπνευσης του Dior (Video)


    Προσωπικότητες όπως ήταν ο Christian Dior συνεχίζουν να μας απασχολούν με τη ζωή τους  αρκετά χρόνια μετά το θάνατό τους. Όσοι έλκονται από το μύθο του δημιουργού του πασίγνωστου οίκου μόδας, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, καθώς ανοίγει για το κοινό το τελευταίο σπίτι του Christian Dior, που βρίσκεται στην Grasse της Νότιας Γαλλίας, την “πατρίδα των αρωμάτων”, ακριβώς 65 χρόνια μετά την αγορά του από τον διάσημο μόδιστρο.

    Η υπέροχη έπαυλη, μετατράπησε σε μουσειακό χώρο αφιερωμένο στο μεγάλο δημιουργό και ανοίγει τις πύλες της για πρώτη φορά το Μάιο του 2016. Μάλιστα, ο Οίκος Dior, ακολουθώντας τις επιθυμίες και το όραμα του δημιουργού, προχώρησε σε εκτενή έργα ανακαίνισης αποκαθιστώντας πλήρως το οίκημα, τη διακόσμησή του καθώς και τους εξωτερικούς χώρους, όπου μεταφυτεύτηκαν 10.000 τριανταφυλλιές May Rose, αμπέλια, ελιές και οι αγαπημένες αμυγδαλιές του Dior. Χάρη στις εργασίες, ο Οίκος Dior ζωντανεύει και πάλι το όνειρο της «θερινής έπαυλης των λουλουδιών», της μεγαλύτερης πηγής έμπνευσης για το δημιουργό-αρωματοποιό Christian Dior.

    Το διάσημο πλέον Château de La Colle Noire δεν ήταν απλά μια θερινή κατοικία, αλλά αποτέλεσε την κύρια πηγή έμπνευσης του Γάλλου σχεδιαστή «Η Miss Dior γεννήθηκε από αυτές τις βραδιές της Προβηγκίας, τις ζωντανές με τις πυγολαμπίδες, όπου το νεαρό γιασεμί συζητά με τη μελωδία της νύχτας και της γης», είχε πει ο ίδιος ο Dior για το Château.

    Το Château ανασκευή του Château έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η καλλιτεχνική του παράδοση, καθώς την περίοδο που ζούσε εκεί ο Dior, είχε μετατραπεί σε ένα χώρο αφιερωμένο στις τέχνες και τη δημιουργία, φιλοξενώντας πολλούς φίλους του Dior, από τον Πικάσο και τον Νταλί μέχρι τον Σαγκάλ και τον Κοκτώ. Αυτή η καλλιτεχνική αύρα ακολούθησε το Château de La Colle Noire και μετά το θάνατο του Dior, αφού μεταγενέστερα στο οίκημα έμειναν σημαντικοί δημιουργοί και καλλιτέχνες, από το σχεδιαστή Laroche μέχρι το ροκ συγκρότημα Oasis, που έκανε εκεί σημαντικές ηχογραφήσεις.

    Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/den-fantazeste-gia-pio-logo-afto-to-9chrono-agoraki-douleve-ta-savvatokiriaka/41319



    ΣΧΟΛΙΑ