• LIFE&STYLE

    Η έκπληξη στη Βενεζουέλα δεν ήταν ο Μαδούρο αλλά η πρώτη transexual γερουσιαστής

    • NewsRoom


    Στη Βενεζουέλα η είδηση δεν ήταν τελικά ότι έχασε ο συνεχιστής του Τσάβες, Μαδούρο, αλλά η είσοδος στη βουλή transexual γερουσιαστή. Η Tamara Adrian , είναι ο πρώτος άνδρας που γίνεται γυναίκα  μετά από εγχείρηση αλλαγής φύλου  και εκλέγεται γερουσιαστής σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, εκπροσωπώντας το κόμμα της αντιπολίτευσης, Δημοκρατική Ενότητα.

    H Tamara Adrian είναι 61 ενός ετών δικηγόρος και καθηγήτρια πανεπιστημίου. Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της το περασμένο καλοκαίρι και ήταν γνωστή για τις μάχες της υπέρ των περιθωριοποιημένων ομάδων.

    «Πρέπει να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των ζευγαριών και των οικογενειών, αναφορικά  με το νόμο περί της ταυτότητας του φύλου, για τον ακρωτηριασμό των παιδιών και των διαφυλικών και όλα αυτά τα εγκλήματα μίσους,  εκφοβισμού, παρενόχλησης στο χώρο εργασίας καθώς και για την πρόσβαση στη στέγαση και την υγειονομική περίθαλψη”  έλεγε συχνά.

    Άνδρες που έχουν κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στη Βενεζουέλα. Δεν αναγνωρίζεται η  ένωση μεταξύ  ατόμων του ιδίου φύλου και απαγορεύεται στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετήσουν.Οι transexual δεν επιτρέπεται να υπηρετούν   στο στρατό.

    Venezuela Just Elected the First Transgender Congresswoman in South America

    Αν και τα διαφυλικά άτομα εξακολουθούν να είναι  μειοψηφία, η Adrian συγκεντρώνει αρκετούς ψηφοφόρους που είναι ή διάκεινται φιλικά προς τις τρανς  επιδιώκοντας να κάνουν μια πολιτική διαφορά σε όλο τον κόσμο. Από το Νοέμβριο του 2012, εκλέχθηκαν έξι αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες που ήταν ανοιχτά transexual. Η Carla Antonelli ήταν η πρώτη trans βουλευτής στην Ισπανία και η Emily Brothers έγινε η πρώτη  υποψήφια διαφυλική βουλευτής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος  το περασμένο έτος.

    Αν και η  νίκη της  Adrian έχει στόχο να υποστηρίξει τα δικαιώματα και τα αιτήματα των διαφυλικών η ίδια  ελπίζει  το πολιτικό της έργο να μην καθοριστεί  από την ταυτότητα του φύλου της. ” Θέλω να αφήσω πίσω μου έργο ως πολιτικός όχι απλά μίας μειονότητας αλλά γιατί πιστεύω στις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.Στόχος μου είναι να βοηθήσω να ξεπεραστεί η χειρότερη κρίση στην ιστορία της Βενεζουέλας”

    Ποιοι πολιτικοί δηλώνουν ανοιχτά transexual στις ΗΠΑ

    Stacie Laughtonx400 0

    Η Stacie Laughton,  είναι η πρώτη διαφυλική γυναίκα, που εκλέχθηκε στη βουλή των Αντιπροσώπων του New Hampshire και ουσιαστικά είναι η πρώτη βουλευτής που το παραδέχθηκε ανοιχτά στις ΗΠΑ.

    Stu Rasmussenx400

    Σε μία μικρή πόλη του Πόρτλαντ η Stu Rasmussen έγινε η πρώτη δήμαρχος του Silverton, Ore.  Η Rasmussen αν και δηλώνει ανοιχτά διαφυλική, θέλει να την αποκαλούν με το ανδρικό της όνομα παρόλο που ντύνεται γυναικεία. Εκλέγεται συνεχώς δήμαρχος από το 2008 και είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητή στους πολίτες.

    Jorsini Councilx400

    Η Jessica Orsini, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στην περιφέρεια της Pensylvania, Centralia το 2006. Όχι μόνο αποκάλυψε ότι έχει κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου αλλά συζητά ανοιχτά ότι δεν πιστεύει στο θεό αλλά ασπάζεται με αφοσίωση όλες τις θεωρίες περί παγανισμού.

    Victoria Kolakowskix400

    Η Victoria Kolakowski είναι η πρώτη transexual ανώτατη δικαστικός.Έσπασε όλα τα ταμπού όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο ανώτατο δικαστικό αξίωμα το Νοέμβριο του 2010.Είναι παντρεμένη με γυναίκα και έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου το 1980. Όταν ήταν ακόμα δικηγόρος και αποφάσισε να γίνει δικαστικός το σωματείο της προσπάθησε να την εμποδίσει να δώσει εξετάσεις, επειδή δήλωσε ανοιχτά ότι θέλει να αλλάξει φύλο.

    Michele BruceX400

    Για τη Michelle Bruce  η απόφαση της να γίνει transexual στον σκληρό αμερικανικό Νότο της στοίχισε ακριβά.Εκλέχθηκε βέβαια ως διαμερισματικός σύμβουλος  στο Riverdale to 2003 αλλά όταν έβαλε, εκ νέου υποψηφιότητα, οι πολιτικοί της αντίπαλοι την μήνυσαν καθώς ισχυρίστηκαν ότι ποτέ δεν ομολόγησε ανοιχτά την αμφισεξουαλικότητα της. Αν και κέρδισε την υπόθεση στα δικαστήρια οι αντίπαλοι της χάρηκαν γιατί την έκαναν να χάσει την προθεσμία  κατοχύρωσης της υποψηφιότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ