• LIFE&STYLE

    Τζορτζ Κλούνεϊ-Αμάλ Αλαμουντίν: Φιλοξενούν πρόσφυγα από το Ιράκ στο σπίτι τους (video)

    • Νίκη Καξερή


    Για την απόφασή τους να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους έναν πρόσφυγα, μίλησαν ο Τζόρτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν, σε πρόσφατη συνέντευξή τους. Το λαμπερό ζεύγος, που είναι γνωστό για τη φιλανθρωπική του δράση, πρόσφερε στέγη στον 24χρονο Χασίμ Αβντάλ από το Ιράκ. Ταυτόχρονα τον βοήθησε να πραγματοποιήσει τις σπουδές του.

    «Είχα το προνόμιο να εκπροσωπώ έναν αριθμό Γιαζίντι που έχουν πέσει θύματα της γενοκτονίας που διαπράχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι γνώρισα τον Χασίμ Αβντάλ», δήλωσε σε συνέντευξή της μέσω Skype η Αμάλ στον Ντέιβιντ Λετερμαν.

    Το θέμα προβλήθηκε από την εκπομπή «My Next Guest Needs No Introduction» στο CBS.

    «Όταν τον γνώρισα θυμάμαι ότι με συνεπήρε το θάρρος του, αλλά και το εκπληκτικό του πνεύμα και ο τρόπος που μιλούσε, ακόμα κι αφού είχε χάσει τα πάντα, μιλούσε για την επιθυμία του για δικαιοσύνη και όχι για εκδίκηση» συνέχισε η διάσημη δικηγόρος.

    Κλούνεϊ
    Αμάλ Αλαμουντίν και Τζορτζ Κλούνεϊ

    Οι Κλούνεϊ μίλησαν και για το όνειρό του να σπουδάσει: «Μας είπε για το όνειρό του να σπουδάσει κάποια στιγμή στις ΗΠΑ και ήξερα ότι όλοι μας κάναμε την ίδια σκέψη: ‘Ίσως και να μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε σε αυτό».

    Χασίμ Αβντάλ
    Χασίμ Αβντάλ

    Ο Αβντάλ είναι τώρα φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ζει στο σπίτι της Αμάλ και του Τζορτζ στην Αουγκούστα του Κεντάκι. «Έζησε και ήρθε στην Αμερική. Πέρασε όλους τους ελέγχους και τελικά κατάφερε να σπουδάσει».

    Το ζευγάρι αποκάλυψε ότι έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια στο δικό τους ίδρυμα «Clooney Foundation for Justice» για τη βοήθεια των προσφύγων αναφορικά με τη στέγαση και την εκπαίδευση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το δώρο των Κλούνεϊ στους συνεπιβάτες τους στο αεροπλάνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είναι αυτό που κάνουν τα δίδυμα και τρομάζει τον Τζορτζ Κλούνεϊ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι είναι αυτό που κάνουν τα δίδυμα και τρομάζει τον Τζ. Κλούνεϊ



    ΣΧΟΛΙΑ