• LIFE&STYLE

    Τζίμης Πανούσης: Του Τσίπρα είναι λίγα τα ψωμιά του

    Τζίμης Πανούσης


    Ο Τζίμης Πανούσης δεν μασάει ποτέ τα λόγια του. Κυνηκός και καυστικός, όπως μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα εν όψει της νέας του παράστασης στο «Can-Can» με τίτλο «Hot Spot» χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη Βορειοκορεάτη ηγέτη. Και επισήμανε ότι στην Ελλάδα τα πάντα συμβαίνουν ανάποδα “Περιμέναμε να παντρευτεί ο Παντελίδης, να αποχαιρετήσουμε τον Βουτσά και να χαιρόμαστε με τον εθνικό μας επιβήτορα, τον Γκλέτσο. Κοιτάξτε τι έγινε: αποχαιρετήσαμε τον Παντελίδη, παντρέψαμε τον Βουτσά και το γλεντάει με την όπισθεν ο Γκλέτσο”.

    Ενώ, αναφέρθηκε και στο δεύτερη φορά Αριστερά “Το ότι φτάσαμε στο 2016 είναι μεγάλη μας επιτυχία, καθότι δεν το περίμενε κανένας. Το ότι έχουμε και δεύτερη φορά Αριστερά είναι κι αυτό «ουάου!». Τώρα περνάμε μια ενθουσιώδη Σαρακοστή”.

    Σε ό,τι αφορά το όνομα της φετινής του παράστασης “Hot Spot” είπε: “Σερβίρουν στο μαγαζί πρόσφυγες, έτσι για να προσφέρουμε κι εμείς μια μικρή βοήθεια στο Προσφυγικό. Οι σερβιτόροι είναι όλοι με σωσίβια και σαφώς μας κοστίζουν πιο φτηνά”. Bέβαια, ο κ. Πανούσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσφυγικές του ρίζες “Δεν σας κρύβω όμως ότι αισθάνομαι οικεία και όμορφα γιατί είμαι πρόσφυγας κι εγώ. Η οικογένειά μου είναι από το Αϊβαλί και από το Αϊδίνι κι έχουμε τραβήξει πολλά. Ακόμη ηχούν στ’ αυτιά μου οι διηγήσεις της γιαγιάς μου με τις οποίες έχω μεγαλώσει”.

    Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι λίγα τα ψωμιά του”. Αλλά, σχολίασε και τα Αγγλικά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι: “Έχουν γίνει χειρότερα. Όλο αυτό δείχνει μια έπαρση και αποδεικνύει τον χαρακτήρα του Αλέξη. Οταν δεν μιλάς καλά, κάνεις λίγο πίσω, δεν είσαι ο Λουδοβίκος ο οποίος έλεγε «L’état c’est moi», δηλαδή «το κράτος είμαι εγώ». Αυτός βέβαια λέει «λεφτά σε μουά!» Σας το ξανάπα: έχει να πέσει πολύ φαγοπότι μέσω των ΜΚΟ.

    Ενώ, εξέφρασε και την αδυναμία του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου “Εγώ είχα ποντάρει πολύ στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είναι πολύ καλή, άξια σάτιρας, κορίτσι της δουλειάς -της δικής μου δουλειάς- βέβαια. Υπάρχουν κι άλλοι όμως, όπως ο Νίκος Φίλης, ένας Βορειοκορεάτης ηγέτης που θα γράψει ιστορία. Με όλους αυτούς θα είμαστε περίεργα πριν από το καλοκαίρι και όπως λέει και ο λαός: «Θα σφίξουν οι… ρόλοι».

    Ο Τζίμης Πανούσης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομοφυλόφιλων: “Tώρα τους έπιασε ο πόνος για τους ομοφυλόφιλους; Δηλαδή εγώ αν είχα βίτσιο να γλείφω τις μασχάλες της άλλης χρειάζεται και κρατική έγκριση για να το κάνω; Ο άλλος θέλει να τον παίρνει, χρειάζεται και χαρτί για να τον δεχτεί ο παπάς και ο μπάτσος, τι να πω; Εγώ ασχολούμαι με τα αστρολογικά και έχω καταλάβει τι γίνεται. Η Ελλάδα είναι σαν εμένα: Υδροχόος με ωροσκόπο Σκορπιό και έχουμε ανάδρομο Ποσειδώνα, πράγμα που σημαίνει ότι όλα έρχονται ανάποδα”.

    Διαβάστε ακόμα: Διαγωνισμός καλύτερης ατάκας στο Twitter μετά τη συνέντευξη Τσίπρα

    tsipras0803



    ΣΧΟΛΙΑ