• LIFE&STYLE

    Το twitter προειδοποιεί: Hackers επιτίθενται

    • NewsRoom


    Μεγάλη ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες ώρες για πιθανές επιθέσεις hacking που στηρίζονται από ξένες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το Twitter, ήδη, εξέδωσε την πρώτη του προειδοποίηση, σχετικά με πιθανό hacking, από παίκτες που υποστηρίζονται από ξένες κυβερνήσεις, καθώς το κοινωνικό δίκτυο εντείνει τις έρευνές του για πιθανές παραβιάσεις στην ασφάλεια.

    Σύμφωνα με τους Financial Times, η προειδοποίηση τονίζει την αυξανόμενη ανησυχία για τέτοιου είδους δραστηριότητες, ένα χρόνο μετά τις σοβαρότατες κυβερνοεπιθέσεις. Άλλες εταιρίες όπως οι Google και Facebook έχουν, ήδη, εφαρμόσει συστήματα προειδοποίησης, ώστε να ενημερώνουν τους χρήστες που μπορεί να έχουν στοχοποιηθεί από χάκερ που στηρίζονται από κυβερνήσεις.

    Το Twitter έστειλε ένα προειδοποιητικό email σε χρήστες που μπορεί να έχουν επηρεαστεί, τονίζοντας πως οι χάκερ ίσως προσπαθούν να αποκτήσουν αριθμούς τηλεφώνων, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διευθύνσεις IP.

    Οι χάκερ που υποστηρίζονται από κυβερνήσεις είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και είναι καλά χρηματοδοτούμενοι. Συχνά χρησιμοποιούν κυβερνοεπιθέσεις για κατασκοπεία ή για να κλέψουν πνευματική ιδιοκτησία. Ωστόσο οι περισσότερες αναρτήσεις στο Twitter είναι δημόσιες, γεγονός που υπονοεί πως οι χάκερ μάλλον ενδιαφέρονται για προσωπικά δεδομένα ή τρόπους για tweets από παραβιασμένους λογαριασμούς.



    ΣΧΟΛΙΑ