• LIFE&STYLE

    To twitter ανατριχιάζει για το περίεργο πράσινο χρώμα στις ολυμπιακές πισίνες του Rio

    rio


    Rio De Janeiro και Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήδη, πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων, πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονταν  για τα προβλήματα των εγκαταστάσεων  και κυρίως των εξωτερικών χώρων νερού στο Rio De Janeiro. Την Τρίτη , η προσοχή μας στράφηκε αμέσως, όχι στους αθλητές, όπως θα ήταν το λογικό, αλλά στο νερό στην πισίνα καταδύσεων, η οποία από ένα απαλό μπλε άλλαξε χρώμα και έγινε πράσινη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Μεταξύ των ανθρώπων που το παρατήρησαν ήταν ο δύτης Tom Daley από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος ανάρτησε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, μια φωτογραφία από το γήπεδο το απόγευμα της Τρίτης.

    Ο αθλητικός δημοσιογράφος του BBC, Nick Hope, τουίταρε για αυτό το ομολογουμένως περίεργο φαινόμενο και ανέφερε ότι οι υπάλληλοι του χώρου έλεγξαν το νερό και δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των αθλητών. Βέβαια, οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι ερευνούν την κατάσταση, για κάθε ενδεχόμενο.

    Φωτογραφίες της ίδιας πισίνας από τη  Δευτέρα δείχνουν πως το νερό της πισίνας ήταν κανονικό και όχι πράσινο.

    Pisina
    To νερό της πισίνας τη Δευτέρα

    Και αν ρίξετε μια προσεκτική  ματιά στην πισίνα υδατοσφαίρισης, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πισίνα καταδύσεων στο Maria Lenk, που είναι το Κέντρο Υγρού Στίβου, είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά.

    pisina
    Πισίνα υδατοσφαίρισης και πισίνα καταδύσεων

    pisina

    Μετά από αυτή την αποκάλυψη, τα social media και κυρίως το twitter πήραν φωτιά με τους χρήστες να σχολιάζουν καυστικά την υφιστάμενη κατάσταση. Tα tweers με το hashtag  #greenpool είναι ήδη χιλιάδες.

    https://twitter.com/SophRobo_/status/763126815288332288

    https://twitter.com/BethGotLit/status/763126373422628864

    https://twitter.com/laurenhockley/status/763105234084323328

    Άλλωστε, πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες, οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει τους κολυμβητές, τους αθλητές ιστιοπλοΐας ακόμη και τους windsurfers, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην ακτή της Guanabara να αποφύγουν να ανοίξουν το στόμα τους, καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μόλυνσης μετά το ανθρώπινο πτώμα που βρέθηκε μολύνοντας τα νερά της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/fotografiko-almpoum-apo-tin-teleti-enarxi-ton-olimpiakon-agonon-sto-rio-40-picsvideo/66213

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/rio-2016-apithanes-gkrimatses-athliton-tin-ora-tis-iperprospathias-xechorizi-o-konstantinos-flegkas-pics/66658



    ΣΧΟΛΙΑ