• LIFE&STYLE

    Τρεις μύθοι γύρω από τη γυναικεία απιστία

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Η γυναικεία απιστία έχει πάψει καιρό τώρα να είναι θέμα ταμπού. Παρόλα αυτά όμως εξακολουθούν να συντηρούνται γύρω από αυτήν ορισμένοι μύθοι. Πόσο αληθεύουν όμως;

     1. Οι άνδρες απιστούν περισσότερο από τις γυναίκες 

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Σύγχρονης Σεξουαλικότητας σε 1.800 ζευγάρια ηλικίας 35-45 χρόνων, φάνηκε ότι η γυναίκα είναι το ίδιο άπιστη σε σχέση με τον άνδρα. Τα δύο πρώτα χρόνια το 19,5% των ανδρών και το 6% των γυναικών δηλώνουν ότι απιστούν. Στον έβδομο χρόνο γάμου το ποσοστό για τους άνδρες φτάνει στο 56,5% και για τις γυναίκες στο 64,5%.

    2. Για να απιστήσει μια γυναίκα πρέπει να υπάρχουν κενά στο γάμο της

    Η  απιστία σαν συμπεριφορά μπορεί να προκαλείται από διαφορετικά αίτια ή συνδυασμό αυτών. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι τα παρακάτω:
    α) βιολογικά αίτια: τελευταίες έρευνες αναφέρουν γονίδια τα οποία εκφράζουν διαφορετικές σεξουαλικές δραστηριότητες. Κάποιοι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί γονίδια τα οποία σχετίζονται με την μονογαμία.
    β) οι στάσεις που έχουμε αναπτύξει για την απιστία αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της συμπεριφοράς μας. Για παραδειγμα, αναζητούμε κάτι που να μας ανεβάσει την αδρεναλίνη, ενάντια στη ρουτίνα της καθημερινότητας.
    γ) η τυχαία εξέλιξη ενός έρωτα εκτός γάμου.

    ζευγάρι

    3. Για να έχει μέλλον η σχέση μας πρέπει να ομολογήσουμε την απιστία

    Πολλές φορές η αποκάλυψη της απιστίας δεν είναι τίποτε άλλο από το “πετάω το μπαλάκι” στον άλλον, άρα αποποιούμαι των ευθυνών, άρα απενοχοποιούμαι και, ίσως και ηθελημένα, πληγώνω. Αν μια γυναίκα δεν έχει δουλέψει το θέμα των ενοχών, του θυμού κλπ, με τον εαυτό της, δεν είναι έτοιμη να διεκδικήσει ισότιμα αυτό που της έλειπε από το γάμο της. Η απιστία πρέπει να αποκαλύπτεται μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες που σημαίνει ισότιμη σχέση, και επανάκτηση εμπιστοσύνης μεταξύ του ζευγαριού. Οι ενοχές που μπορεί να συνοδεύουν τη σύζυγο, δεν αφορούν τον σύζυγο. Τον αφορούν μόνο εφόσον μιλάμε για μια κατάθεση ψυχής χωρίς όμως το βάρος και τη φόρτιση της κατάστασης. Γιατί αυτά θα μεταφέρονταν (εκτόξευση κατηγοριών, θυμός, απογοήτευση) στον σύζυγο και θα τον βασάνιζαν. Είτε θα έφευγε, είτε θα προσπαθούσε να συγχωρήσει, είτε θα θύμωνε. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα γινόταν ανανέωση στη σχέση λόγω μη ισότιμης επανέναρξης.

    Άρα για να κλείσουμε το θέμα τα συμπεράσματα είναι ότι οι γυναίκες απιστούν όσο και οι άνδρες, μπορεί μια απιστία να είναι ένα τυχαίο γεγονός και καλύτερα ν΄αποφύγουμε την ομολογία γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει αληθινά ισότιμη σχέση και να μην πληγωθεί ο άλλος. Εκτός αν το θέμα είναι να προχωρήσουμε στον χωρισμό, που αυτό είναι ένα άλλο…άρθρο!

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί να μην τα ξαναφτιάξεις με τον/ην πρώην σου μέσα στις γιορτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστούγεννα για δύο: 5 τρόποι για να έρθετε πιο κοντά με τον/ην σύντροφό σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με τι ξενερώνουν οι άντρες; – 9 πράγματα που τους απομακρύνουν



    ΣΧΟΛΙΑ