• LIFE&STYLE

    Γιατί να μην τα ξαναφτιάξεις με τον/ην πρώην σου μέσα στις γιορτές

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Τα πολύχρωμα φωτάκια, οι εκδηλώσεις αγάπης, οι ευχές. Οι γιορτινές μέρες είναι γεμάτες παγίδες για τους φρεσκοχωρισμένους. Ιδού μερικοί λόγοι για να μην ενδώσετε στον πειρασμό της επανασύνδεσης και να δείτε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τον νέο χρόνο.

    1. Απλώς αισθάνεστε μοναξιά
    Τα ερωτευμένα ζευγαράκια που περπατάνε χέρι χέρι στα εμπορικά κέντρα που επισκέπτεστε αυτές τις ημέρες, δεν πολλαπλασιάστηκαν ξαφνικά. Απλώς εσείς τα παρατηρείτε τώρα. Μην κλείνετε τα μάτια και μην ξινίζετε τη μούρη σας κάθε φορά συναντάτε ένα υπερβολικά διαχυτικό ζευγάρι στην ουρά του ταμείο. Επικεντρωθείτε σε αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς αυτή την περίοδο. Περάστε περισσότερο χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας και δείξτε ενδιαφέρον για τις ανάγκες των άλλων, όχι μόνο για τις δικές σας. Μόλις το κάνετε, ξαφνικά δεν θα νιώθετε τόσο μόνοι. Αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα αυτών των γιορτών.

    2. Δεν είναι ο έρωτας, είναι η συνήθεια
    Είναι φυσικό να έχουμε μια ροπή σε αυτό που έχουμε συνηθίσει γι’ αυτό και ο πειρασμός ακόμη και για μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία μαζί του/ης είναι μεγάλος. Αν μάλιστα μόλις βγήκατε από μια μακροχρόνια σχέση, είναι πολύ πιθανό οι μέρες αυτές να σας φέρνουν πολλές και δυνατές αναμνήσεις. Θυμηθείτε όμως ότι όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει μπροστά μας και μας υπόσχεται ακόμη πιο έντονες εμπειρίες και συγκινήσεις.

    3. Δεν έχει αλλάξει καθόλου
    Έρχεται κάποια στιγμή που κάθε άνθρωπος οφείλει να παραβλέψει τον χρόνο που έχει επενδύσει σε μια σχέση, αν αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Σταματήστε να εύχεστε να ήταν αλλιώς τα πράγματα, με τον ίδιο τρόπο που εύχεστε το 2018 να φέρει αγάπη, υγεία και ευτυχία σε όλους. Είναι ουτοπικό και δεν θα γίνει ποτέ. Αν μια σχέση δεν λειτουργεί, δεν λειτουργεί. Όταν το συνειδητοποιήσετε θα απελευθερωθείτε από την προσπάθεια να σέρνεστε πίσω από μια σχέση χωρίς μέλλον.

    4. Δεν παίζετε σε ρομαντική ταινία
    Στις ρομαντικές κομεντί, όπως στο “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι” η μαγεία των γιορτών επιδρά στην ψυχολογία των πρωταγωνιστών και με έναν μαγικό τρόπο έρχεται το πολυπόθητο happy end. Η ζωή όμως δεν είναι ανάλαφρη ρομαντική ταινία για να τη συνοδέψετε με το κρασί και τα ποπ κορν σας. Στην αληθινή ζωή άλλωστε δεν υπάρχει διάλειμμα για διαφημίσεις. Εσείς παίρνετε τη ζωή σας στα χέρια σας και πορεύεστε με τις επιλογές σας μέχρι το τέλος.

    5. Οι φίλοι/ες σας είναι κατά
    Αν οι πιο κοντινές σας φιλίες σάς αποτρέπουν από την επανασύνδεση, τότε θα πρέπει να τις ακούσετε. Πολλές φορές οι κοντινοί μας άνθρωποι ξέρουν καλύτερα από εμάς τι είναι καλό για εμάς και μας λένε την αλήθεια όσο κι αν πονάει. Αν αισθάνεστε ότι πρέπει να το κρατήσετε κρυφό από αυτές, είναι ένα καλό σημάδι για το γεγονός ότι δεν είστε πολύ σίγουρες για την απόφασή σας. Κι αν δεν είστε σίγουροι για την απόφασή σας, είναι πολύ πιθανό ότι αυτή δεν είναι η σωστή.

    6. Μπορεί να είναι μόνο για το σεξ
    Η διάλυση μιας σχέσης, ιδιαίτερα για εμάς τις γυναίκες, μπορεί να σημαίνει αποχή για ένα διάστημα από το σεξ. Είναι λογικό να σας λείπει το σεξ, όπως μπορεί να λείπει και σε εκείνον. Κι αυτό μπορεί να αποτελεί μια πρώτης τάξεως παγίδα που θα σας οδηγήσει στην επανασύνδεση. Το σεξ όμως δεν τα κατάφερε να σας κρατήσει μαζί τότε, γιατί να το καταφέρει τώρα; Μην ξαναγυρίσετε στον/ην πρώην σας μόνο για μερικές στιγμές γιορτινής ερωτικής επαφής. Το επόμενο πρωί θα νιώθετε ακόμη περισσότερο άσχημα.

    7. Θέτετε σε κίνδυνο το μέλλον σας
    Θυμηθείτε: κάθε φορά που επιστρέφετε στο παρελθόν σας, υποσκάπτετε λίγο από το μέλλον σας. Δεν αξίζει. Αυτός δεν το αξίζει. Δεν μπορείτε να προχωρήσετε μπροστά χωρίς να αφήσετε κάποια πράγματα πίσω σας. Τότε μόνο θα δώσετε χώρο σε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε.

    8. Μπορείτε να είστε single και χαρούμενοι
    Είναι λυπηρό αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι μένουν σε μια σχέση απλά και μόνο για να έχουν έναν plus one για τις κοινωνικές τους εμφανίσεις. Κι όμως, είναι καλύτερο να είστε single και χαρούμενοι παρά δεσμευμένοι και δυστυχείς. Μην καταπιέζετε τα θέλω σας μόνο για να δείχνετε στους άλλους ευτυχείς.

    9. Μπερδεύετε τους άλλους
    Η επανασύνδεση με τον/ην πρώην σας μόνο για τις γιορτές δεν προκαλεί σύγχυση μόνο στα δικά σας συναισθήματα αλλά μπερδεύει και τους γύρω σας. Το πράγμα γίνεται χειρότερο αν οι φίλοι και η οικογένειά σας έχουν περάσει ώρες ατέλειωτες προσπαθώντας να σας παρηγορήσουν ώστε να ξεπεράσετε πιο εύκολα τον οδυνηρό χωρισμό σας με τον/ην πρώην σύντροφό σας. Μόλις λοιπόν σας ξαναδούν μαζί δεν θα ξέρουν αν πρέπει να χαρούν ή να λυπηθούν για εσάς.

    10. Δεν σας έλειπε μέχρι τώρα
    Και υπάρχει λόγος γι΄αυτό. Οι γιορτινές αυτές ημέρες είναι ιδιαίτερα φορτισμένες με αποτέλεσμα να γιγαντώνονται τα συναισθήματά μας. Είναι απολύτως φυσικό, ιδιαίτερα αν δεν έχετε συνηθίσει να περνάτε τις γιορτές χωρίς σύντροφο. Παρόλα αυτά πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην επιτρέπετε σε αυτήν την παροδική συναισθηματική κατάσταση να σας αποσπάσει τον έλεγχο και να σας μπερδέψει. Θυμηθείτε τους λόγους για τους οποίους επιλέξατε να δώσετε τέλος στη σχέση και μείνετε σε αυτούς. Αν περάσουν οι γιορτές και εξακολουθεί να σας λείπει, τότε ίσως πρέπει να ξανασκεφτείτε την αρχική απόφασή σας. Όχι όμως πριν!

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επτά λόγοι για τους οποίους δεν θέλουμε να κάνουμε σεξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστούγεννα για δύο: 5 τρόποι για να έρθετε πιο κοντά με τον/ην σύντροφό σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι κακές συνήθειες που «σκοτώνουν» το γάμο



    ΣΧΟΛΙΑ