• LIFE&STYLE

    Τρία κουρέματα που κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό

    • NewsRoom
    μαλλιά


    Κι όμως το contouring δεν είναι ο μόνο τρόπος να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό και με περισσότερες γωνίες! Ο τρόπος με τον οποίον πέφτουν τα μαλλιά σας στο μπροστινό μέρος του προσώπου σας μπορεί να έχει ακριβώς την ίδια δράση. Για να μπορέσει όμως το hairstyle να στενέψει το πρόσωπο και να του δώσει περισσότερο μήκος, πρέπει το κούρεμα να είναι το κατάλληλο. Ποιο είναι αυτό; Υπάρχουν 3 εναλλακτικές: μοντέρνο καρέ, μακριές σκάλες ή χωρίστρα στη μέση.

    Extra tip: Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, καλό θα ήταν να αποφύγετε τις απότομες και σκληρές γραμμές στο κούρεμα, γιατί τονίζουν ακόμη περισσότερο το στρογγυλό σχήμα.

    The Lob

    alexa-chung.jpg

    Το καρέ, πέρα του ότι είναι το πιο in κούρεμα αυτή την στιγμή, έχει την ικανότητα να λεπταίνει το πρόσωπο, αφού ουσιαστικά το “αγκαλιάζει”. Για να κλέψετε έξτρα πόντους από την εμφάνισή σας λοιπόν, προτιμήστε ένα μακρύ lob χτένισμα κάτω από το ύψος του σαγονιού και ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κάνει σκάλες.

    Styling tip: Δώστε περισσότερο όγκο στο καρέ hairstyle σας με ένα texture spray.

    Μακριές σκάλες

    behati-prinsloo.jpg

    Αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το μήκος των μαλλιών σας, πείτε ναι στις σκάλες. Τα layers στο χτένισμα είναι η ιδανική λύση για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός λεπτότερου προσώπου, χωρίς να θυσιάσετε το μήκος σας. Το μυστικό σε αυτό το hairstyle είναι να κρατήσετε μία ισορροπία στον όγκο ανάμεσα στις άκρες και στις ρίζες. Προσοχή όμως να μη “φουσκώσετε” τα πλαϊνά, γιατί έτσι θα τονίσετε την οριζόντια διάσταση του κεφαλιού και δεν θα το επιμηκύνετε.

    Styling tips: Οι σκάλες αναδεικνύονται τέλεια με απαλά beach waves. Για να τα πετύχετε είτε αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους, αν έχουν ήδη φυσικούς κυματισμούς ή  χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι.

    Χωρίστρα στο πλάι

    cara-delevingne.jpg

    Για όσες δε δηλώνετε φαν των αλλαγών στα μαλλιά, υπάρχει ακόμη κάτι που μπορείτε να κάνετε και δεν είναι άλλο από τη χωρίστρα στο πλάι. Αυτό είναι το μυστικό των it girls της Μεγάλης Βρετανίας για να στενέψουν το πρόσωπό τους! Plus, η φράντζα ταιριάζει τόσο σε καρέ όσο και σε μακριά hairstyles.

    Styling tip: Βεβαιωθείτε ότι η φράντζα δεν θα μπαίνει όλη την ώρα μπροστά στα μάτια σας με έναν πηλό. Βάλτε μία μικρή ποσότητα στα χέρια σας, τρίψτε την στις παλάμες σας για να ζεσταθεί και μετά εφαρμόστε την ταμποναριστά στα μαλλιά, ώστε να μην τα βαρύνετε.

    Πηγή: glow.gr 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να αποκτήσετε λεία μαλλιά και πώς να μακρύνουν γρήγορα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 τρόποι για να έχετε wavy μαλλιά το πρωί, ενώ κοιμάστε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προσοχή: 8 συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας και τι να κάνετε



    ΣΧΟΛΙΑ