• LIFE&STYLE

    Προσοχή: 8 συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας και τι να κάνετε

    • NewsRoom


    Ένα χτένισμα δεν μπορεί να δείχνει πραγματικά ωραίο αν έχουμε κάποιες συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά. Είναι πολύ εύκολο να τις αντικαταστήσουμε με νέες, που θα κάνουν τα μαλλιά μας όχι μόνο πιο δυνατά, αλλά λαμπερά και υγιή που δεν θ΄αφήνουν κανέναν να μην τα θαυμάσει.

    1. Πολύ συχνό βούρτσισμα: Το συχνό βούρτσισμα αδυνατίζει τα μαλλιά. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα βουρτσίζουμε το πρωί μόλις ξυπνάμε και κατά τη διάρκεια της ημέρας να τα φορμάρουμε μόνο με τα δάχτυλά μας. Αν το βράδυ έχετε να βγείτε, φυσικά θα τα ξαναβουρτσίσετε όχι όμως και πριν κοιμηθείτε. Ένα πολύ ωραίο κόλπο επίσης είναι να γυρίσετε το κεφάλι σας ανάποδα και με το σεσουάρ στον κρύο αέρα και μόνο με τα δάχτυλά σας να τα ανακατέψετε ώστε να ζωντανέψουν πριν από την βραδινή σας έξοδο!

    2. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε conditionner: Πολλές γυναίκες που έχουν λεπτή τρίχα ή λιπαρά μαλλιά αποφεύγουν να χρησιμοποιούν conditionner θεωρώντας πως τα μαλλιά τους θα βαρύνουν. Έτσι όμως δεν τα θρέφουν, δεν τα προστατεύουν κι εύκολα σπάνε οι τρίχες. Βρείτε λοιπόν ένα conditionner ελαφρύ ειδικά σχεδιασμένο για τα δικά σας μαλλιά και ποτέ πια μην ξεχνάτε μετά το λούσιμο να το βάζετε στα μαλλιά σας!

    3. Μαζεύετε καθημερινά τα μαλλιά σας σε αλογοουρά: Είναι πολύ βολικό χτένισμα, είναι και πολύ της μόδας. Όμως μια αλογοουρά ασκεί πίεση στις τρίχες και όσο περνάει ο καιρός αποδυναμώνονται και δεν αναπτύσσονται σωστά. Τι μπορείτε να κάνετε; Ν΄αλλάζετε τη θέση της αλογοουράς σας. Τη μία μέρα κάντε την χαμηλά στον αυχένα, την άλλη δεξιά, την επομένη ψηλά στην κορυφή. Γενικά πάντως προτιμάτε τις χαλαρές αλογοουρές ή πιάστε τα μαλλιά σας με τσιμπιδάκια και φουρκέτες.

    4. Η πολύ συχνή βαφή: Είναι γνωστό πόσο κακό κάνουν οι συνεχείς βαφές στα μαλλιά μας. Εσείς πόσο συχνά τα βάφετε; Μήπως θα μπορούσατε να βρείτε άλλες λύσεις από το να τα βάφετε κάθε 20 μέρες; Όπως για παράδειγμα το ombre που θέλει πιο σκούρα ρίζα, άρα δεν θα είστε υποχρεωμένες να τρέχετε κάθε λίγο και λιγάκι στο κομμωτήριο. Σκεφτήκατε μήπως επανέλθετε στο φυσικό σας χρώμα και περνάτε που και που ένα χρωμοσαμπουάν; Ή μερικές ανταύγειες για να αποκτήσετε λάμψη στο πρόσωπό σας;

    5. Πολλά προϊόντα styling: Mήπως φορτώνετε τα μαλλιά σας με αφρούς, τζελ, λακ και άλλα προϊόντα styling που περιέχουν πολλά χημικά και τελικά τα βλάπτετε; Αντ΄αυτών κάντε μια αποτοξίνωση στα μαλλιά σας, εφαρμόζοντας μάσκες αναδόμησης και χρησιμοποιείστε φυτικά έλαια όπως το argan oil και θα δείτε μετά από λίγο καιρό πως θα λάμπουν τα μαλλιά σας.

    6. Πότε καθαρίσατε τις βούρτσες σας; Ρωτήστε τον εαυτό σας και σκεφτείτε πόσα μικρόβια μπορεί να έχουν πάνω τους οι βούρτσες με τις οποίες χτενίζετε τα μαλλιά σας. Καθαρίστε τις τώρα.

    7. Πολύ καυτός αέρας: Ο καυτός αέρας από το σεσουάρ και το σίδερο ισιώματος ή για μπούκλες καταστρέφει την τρίχα με την πάροδο του χρόνου. Φυσικά θέλετε να είστε ωραία χτενισμένη, μπορείτε όμως να κάνετε το εξής. Να υιοθετήσετε εύκολα χτενίσματα που γίνονται σε μαλλιά που δεν είναι φορμαρισμένα και να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά μετά το λούσιμο, όταν φυσικά αυτό γίνεται. Δεν θα πάψετε να κάνετε σεσουάρ, αλλά τουλάχιστον θα έχετε μειώσει κατά πολύ τον καυτό αέρα που τα καταστρέφει.

    8. Ο τρόπος που χτενίζεστε: Ποτέ μην τα χτενίζετε ενώ είναι βρεγμένα. Βάλτε τα δάχτυλά σας για να τα ξεμπερδέψετε όσο γίνεται και περιμένετε να στεγνώσουν. Τώρα, μην ξεκινήσετε από τη ρίζα προς την άκρη το βούρτσισμα γιατί έτσι δημιουργούνται μικρά κομπάκια και τα μαλλιά σπάνε. Ξεκινήστε ανάποδα… Από τις άκρες και σιγά σιγά ανεβαίνετε προς την κορυφή. Έτσι δεν θα μπερδεύονται!

    Πηγή: www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα κάνετε τα μαλλιά σας . . . φιόγκο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαλλιά με όγκο: Δείτε τους τρόπους που χρησιμοποιούν τα top models

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαλλιά με αφέλειες: Ποιο στυλ να διαλέξεις για φέτος;

     



    ΣΧΟΛΙΑ