• LIFE&STYLE

    Τονίστε τη θηλυκότητά σας με 7 διαχρονικά και chic ρούχα

    • NewsRoom


    Σε μία εποχή που τα fashion trends αλλάζουν συστηματικά κατεύθυνση και άλλοτε επιβάλλουν περισσότερη κομψότητα, ενώ άλλοτε προστάζουν πιο ανδρόγυνα, αυστηρά ή ακόμα και πλήρως relaxed vibes, η θηλυκότητα φαίνεται να είναι ένα χαρακτηριστικό που πηγαινοέρχεται τόσο στα catwalks των πιο δημοφιλών σχεδιαστών, όσο όμως και στις επιλογές της γκαρνταρόμπας μας.

    Στην πραγματικότητα θα δούμε, ό,τι αφορά περισσότερο την προσωπικότητά μας παρά την οποιαδήποτε τάση της εποχής. Για μία υπέρμαχο του θηλυκού στοιχείου, τα feminine χαρακτηριστικά βρίσκονται στην ιδιοσυγκρασία και τη φινέτσα της, ενώ μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Ακόμα και στους καιρούς που η μόδα λατρεύει τις πιο oversized εκδοχές, οι οποίες όσο “in” και αν θεωρούνται, ποτέ από μόνες τους δε θα αγκαλιάσουν τη θηλυκή μας πλευρά.

    Οι γυναίκες που αποπνέουν θηλυκότητα λοιπόν, επιλέγουν και διατηρούν τα all time classic αγαπημένα τους κομμάτια, όσες δεκαετίες και αν περάσουν, ενώ με την προσαρμοστικότητα και τον δυναμισμό τους τα «φέρνουν» στην εποχή τους οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και αν θεωρούνται passé την τρέχουσα σεζόν.

    Midi

    midi.jpg

    To midi αφορά οποιοδήποτε μήκος κάτω από το γόνατο μέχρι και πάνω από τον αστράγαλο. Ήταν άκρως δημοφιλές στα 40’s, που δε χαρακτηρίζονται άδικα η δεκαετία της κομψότητας. Αν και εμφανίστηκε ξανά κατά τη διάρκεια των 70’s, δυστυχώς δεν είχε την ίδια απήχηση καθώς τα hot mini της εποχής είχαν κλέψει τις εντυπώσεις! Παρόλο που χρόνια πριν, το midi αφορούσε, εκτός από θηλυκό, κι ένα συντηρητικό clothing item, σήμερα έχει πετάξει από πάνω του τη συγκεκριμένη ταμπέλα, καθώς αποτελεί μία τάση με τη δυνατότητα να συνδυαστεί με πολύ μεγαλύτερο εύρος επιλογών σε σχέση με τον στιλιστικό περιορισμό του παρελθόντος.

    Έτσι, ένα midi dress αποτελεί ιδανική επιλογή για το βραδινό ποτό σας ή ένα special occasion, ενώ με τον κατάλληλο συνδυασμό μπορεί να φορεθεί ως το απόλυτο office look της Δευτέρας ή ακόμα και το relaxed outfit για την απογευματινή σας έξοδο την Παρασκευή, συνδυασμένο με τα αγαπημένα σας λευκά sneakers.

    The white shirt

    white-shirt-2.jpg

    Διαχρονικό, classy, ανδρικό, γυναικείο, αγαπημένο! Και μπορεί να δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανδρικές ανάγκες και να αποτελούσε σημείο κύρους και status στην εμφάνιση ενός κυρίου, σήμερα όμως, το έχουμε διεκδικήσει -και κερδίσει!- δικαιωματικά, υποστηρίζοντάς το με την πιο θηλυκή μας πλευρά.

    Δεν υπάρχει γυναικεία ντουλάπα που δεν το περιλαμβάνει. Ειδικά μίας fashionista που αναγνωρίζει τα feminine στοιχεία της προσωπικότητάς της και επιθυμεί να τα τονίσει με κάθε επιλογή της. Γνωρίζει μάλιστα ότι κάθε της συνδυαστική πρόταση χαρίζει διαφορετική στιλιστική χροιά στο look της. Άλλο αποτέλεσμα θα έχει το κλασικό λευκό της πουκάμισο με μία pencil φούστα και διαφορετικό θα έχει με ένα wide palazzo παντελόνι.

    Όποια επιλογή και να ακολουθήσει, όμως, ξέρει πολύ καλά πως το κλασικό white shirt είναι αυτό που θα αφήσει εκείνο το classy chic «άρωμα» που επιθυμεί.

    Pleats

    plise.jpg

    Είδαμε τις πλισέ φούστες πολύ δυναμικά το 2014 να κάνουν ένα cool-kid comeback μετά τα runways των Proenza Schouler and Timo Weiland, χάρη στα οποία πλημμύρισαν οι boutiques και τα πιο δημοφική high streets με το συγκεκριμένο trend. Αν και αποτέλεσαν την πιο καλαίσθητη τάση των ένδοξων 50’s, εξακολουθούν να θεωρούνται απόλυτα διαχρονικές και εξαιρετικά κομψές, ακόμα και μετά από έξι δεκαετίες.

    Κατακτήστε το πιο elegant look επιλέγοντας μία pleated skirt που αγκαλιάζει το σώμα σας και συνδυάστε τη με floral top, δαντέλα, ένα κλασικό λευκό πουκάμισο ή ένα top μαρινιέρα δίνοντας έξτρα γαλλικό twist.

    Shirt Dress

    shirt-dress.jpg

    Το shirt dress, aka σεμιζιέ φόρεμα, αποτελεί αγαπημένο fashion item κάθε Γαλλίδας fashion follower και δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας! Είναι ανάλαφρο, συνήθως περιλαμβάνει ζώνη που τονίζει όμορφα τη μέση, ενώ οι συχνά girly συνδυασμοί του τόσο σε ύφασμα όσο και σε print, μας επιτρέπει να πειραματιστούμε ακόμα περισσότερο. Αποτελώντας άλλο ένα αγαπημένο trend της δεκαετίας του ’50, αποδεικνύει πως δε βρίσκεται άδικα στις πιο timeless επιλογές.

    Φορέστε το, το καλοκαίρι με τα αγαπημένα σας πέδιλα ή τις ενδιάμεσες εποχές της άνοιξης και του φθινοπώρου με ένα ζευγάρι υπέροχα ballet flats. Extra tips: Για επιπλέον γαλλική φινέτσα συνδυάστε το outfit με ένα ψάθινο bucket bag και απογειώστε το!

    Floral Prints

    floral.jpg

    Τα λουλούδια κατέχουν πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Συμβολίζουν το ευαίσθητο, το λεπτό, το ντελικάτο… όπως η θηλυκή πλευρά μας. Το floral υπήρξε από την αρχή ένα print που αγαπήθηκε πολύ, καθώς είχε -και έχει- τη δυνατότητα με βάση το εύρος των επιλογών του σε χρώμα, ύφος και υφάσματα να χαρίσει πολλά, διαφορετικά looks που δίνουν ποικίλα στιλιστικά αποτελέσματα.

    Πειραματιστείτε με το ρομαντικό, το chic αλλά και το sexy ύφος που μπορεί να δώσει ένα τέτοιο μοτίβο και προσαρμόστε το εύκολα στην καθημερινότητα σας, φτιάχνοντας inspiring combos με τα υπόλοιπα items της γκαρνταρόμπας σας.

    Lace

    lace.jpg

    Ακολουθώντας πάλι τη φιλοσοφία της λεπτότητας και της ευαισθησίας που συχνά συνδέεται με τη γυναίκα – το οποίο έχουν φροντίσει οι designers εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες να περαστεί διακριτικά και στον κόσμο της μόδας- δημιουργήθηκε η δαντέλα!

    Είναι classy και διαχρονική, ενώ αν κάποτε ήταν σύμβολο του κοινωνικού status μίας γυναίκας, σήμερα είναι day to night επιλογή.

    Φορέστε τη στο γραφείο κάτω από το αγαπημένο σας σακάκι και προσθέστε εύκολά μία ρομαντική πινελιά, συνδυάστε τη με ένα chino παντελόνι και τα αγαπημένα σας oxfords για preppy 60s look ή επιλέξτε ένα lace dress για glamorous βραδινές εξορμήσεις!

    Κόκκινο

    red.jpg

    Από το φλογερό κόκκινο κραγιόν, το 80s λουστρίνι μποτάκι, έως και το δυναμικό κόκκινο παλτό, αυτό το χρώμα αποτέλεσε από την αρχή, με διαφορά, την πιο θηλυκή απόχρωση της χρωματικής παλέτας.

    Προκαλεί συναισθήματα, τραβάει την προσοχή, εκπροσωπεί άριστα την αίσθηση του πάθους και κυριαρχεί όπου και αν βρεθεί. Χαρακτηριστικά, θα έλεγε κανείς, που διαθέτει και μία δυναμικά elegant γυναίκας. Με βάση τα παραπάνω, είναι βέβαιο πως δεν πρέπει να λείπει ποτέ ένα red lipstick από την τσάντα μας, ένα κόκκινο παλτό που θα χαρίσει έξτρα δύναμη στην εμφάνισή μας, ένα διαχρονικό wrapped red dress που θα μας δώσει τον αέρα Ιταλίδας του παλαιού κινηματογράφου και φυσικά, ένα κόκκινο βερνίκι νυχιών που από τα δημοφιλή 50’s έως και σήμερα, δεν σταμάτησε να αποτελεί αγαπημένο «αξεσουάρ» όλων μας!

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το κόλπο για να διατηρήσετε το χτένισμά σας τέλειο έως και 5 μέρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 εύκολα χτενίσματα για το γραφείο μέσα σε μόλις 5 λεπτά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δώστε sexy χαρακτήρα στα αγαπημένα σας πλεκτά

     



    ΣΧΟΛΙΑ