• LIFE&STYLE

    Τι μαγιό να επιλέξετε ανάλογα με τον σωματότυπό σας


    Αν έχετε πλέον κουραστεί από την πολύωρη αναζήτησή σας για το ιδανικό μαγιό, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τον παρακάτω οδηγό, ο οποίος περιλαμβάνει τα κομμάτια που προσαρμόζονται τέλεια στις ανάγκες του κάθε σωματότυπου. Εδώ θα βρείτε ποιος τύπος σας ταιριάζει καλύτερα και πώς μπορείτε να αναδείξετε τα πιο δυνατά σημεία του σώματός σας. Από ψηλόμεσα, αθλητικού τύπου μέχρι και μικροσκοπικά μπικίνι, όλα τα σχέδια σε μαγιό συνθέτουν μια μεγάλη γκάμα και κάπου εκεί μέσα κρύβεται το ιδανικό κομμάτι για εσάς, περιμένοντας να το ανακαλύψετε!

    Τύπος αχλάδι

    Το σχήμα του σώματός σας μοιάζει με αχλάδι, καθώς οι καμπύλες σας είναι εντονότερες στο κάτω μέρος. Διάσημα ονόματα της showbiz, που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, είναι η Beyoncé και η Jennifer Lopez.

    Αναζητήστε: Το κλειδί που θα σας οδηγήσει στο τέλειο μαγιό είναι να ισορροπήσετε την εικόνα σας και να δημιουργήσετε την κάλυψη που χρειάζεστε για το κάτω μισό της εικόνας σας.

    Tips:

    • Ιδανικό κομμάτι είναι το κλασικό κόψιμο ενός μπικίνι σλιπ που δεν θα σας κόβει ή τα vintage ψηλόμεσα. Αποφύγετε μαγιό, τα οποία μοιάζουν με σορτσάκια. Έστω κι αυτό το λίγο παραπάνω ύφασμα θα τραβήξει την προσοχή στη λάθος περιοχή.
    • Μια βαθιά λαιμόκοψη στο πάνω μέρος θα μαγνητίσει τα βλέμματα και θα τα τραξήξει από την επίμαχη περιοχή.
    • Ένας τρόπος να απομακρύνεται την προσοχή από το κάτω μέρος του σώματός σας είναι τα σουτιέν με φραμπαλάδες και έντονα σχέδια, που θα τονίσουν το μπούστο και θα φωτίσουν το επάνω μέρος σας.
    swimwear-6.jpg

    Τύπος με μεγάλο στήθος

    Διαθέτετε μεγάλο και πλούσιο ντεκολτέ και χρειάζεστε μεγαλύτερη υποστήριξη στο επάνω μέρος, όπως οι Katy Perry και Sofia Vergara.

    Αναζητήστε: Σετ, όπου το πάνω μέρος θα έχει εσωτερικά πολύ καλή στήριξη με μπαλένες ή ειδικά cups. Αποφύγετε σχέδια με βολάν ή κεντήματα, ελπίζοντας να ελαχιστοποιηθεί η εστίαση στο στήθος σας.

    Tips:

    • Μαγιό, τα οποία μοιάζουν με σουτιέν και διαθέτουν κρυφές μπαλένες σε στρατηγικά σημεία, θα σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που ψάχνετε.
    • Θυμηθείτε, ότι οι τιράντες πρέπει να είναι παχιές και το βασικότερο, να ρυθμίζονται. Κομμάτια με ψηλή πλάτη είναι επίσης φίλοι σας, καθώς και τα μαγιό που έχουν ακριβώς το ίδιο νούμερο με αυτό των εσωρούχων σας.
    swimwear-8.jpg

    Τύπος με μικρό στήθος

    Αναλογικά το μικρότερο σημείο του σώματος είναι το πάνω μέρος, όπως της Kate Hudson.Αναζητήστε: Το μικρότερο στήθος χρειάζεται και λιγότερη στήριξη, οπότε μπορείτε να αγοράσετε μαγιό με μια πιο μίνιμαλ διάθεση ή με κάποια όμορφα κεντήματα, ίσως φιόγκους ή κρόσσια και ό,τι άλλο σας αρέσει. Έτσι, θα δώσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο πλούσιου ντεκολτέ.

    Tips:

    • Τα τριγωνικά tops δίνουν την αίσθηση μιας καμπύλης, όπως και τα διάφορα prints ή τα έντονα σχήματα και τα βολάν.
    • Αν επιλέξετε μαγιό που μοιάζει με σουτιέν, φροντίστε να έχει έξτρα επένδυση από μέσα ή κάποια ενίσχυση.
    • Τέλος, θυμηθείτε πως ένα στήθος μεγέθους Α, Β μπορεί να υποστηρίξει μικροσκοπικά μαγιό, για αποκαλυπτικές εμφανίσεις.
    swimwear-5.jpg

    Τύπος με καμπύλες

    Είστε ζουμερή γυναίκα, με έντονο στήθος, καμπύλες, γοφούς και γλουτούς, όπως η Scarlett Johansson και η Kim Kardashian.

    Αναζητήστε: Το κλειδί και σε αυτή την περίπτωση είναι η καλή στήριξη, τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του σώματος. Αν δεν είστε πρόθυμες να αναδείξετε στο max τις καμπύλες σας, αποφύγετε τα ολόσωμα μαγιό ή τα μπικίνι με κορδόνια, που θα τονίσουν ακόμη περισσότερο τις επίμαχες περιοχές.

    Tips:

    • Κομμάτια ασύμμετρα θα τραβήξουν τα βλέμματα προς τη λαιμόκοψη και το επάνω μέρος.
    • Μία πολύ καλή τεχνική, η οποία θα αναδείξει το σωματότυπό σας, είναι το colorblocking και τα μαγιό που έχουν ρετρό ύφος.
    swimwear-2.jpg

    Τύπος αθλητικό σώμα

    Το πάνω μέρος του σώματος είναι σχεδόν μία ευθεία -γνωστό και ως πλάκα- και κάτω έχετε ελαφριές καμπύλες, όπως η Cameron Diaz, η Jessica Biel και η Jennifer Aniston.

    Αναζητήστε: Σκοπός είναι να αναδείξετε το γυμνασμένο κορμί σας, οπότε προτιμήστε μαγιό που αφήνουν ακάλυπτο ένα μεγάλο μέρος του σώματος.

    Tips:

    • Κομμάτια με έντονα τυπώματα, βολάν και κεντήματα προσθέτουν επιπλέον ενδιαφέρον στην εικόνα σας και σας δείχνουν πιο θηλυκές.
    • Τα ολόσωμα μαγιό δημιουργούν όμορφες καμπύλες, ειδικά αν έχουν προσεγμένα κοψίματα.
    • Θυμηθείτε, πως όσο πιο λίγο ύφασμα έχει το κάτω μέρος, τόσο πιο γεμάτο θα φαίνεται. Αν είστε φαν των bikinis, τότε αγοράστε κάτι με κορδόνια στο κάτω μέρος, που θα προσαρμοστεί άψογα επάνω σας.
    swimwear-4.jpg

    Τύπος μήλο

    Η μέση σας είναι πιο φαρδιά από τους γοφούς και το ίδιο φαρδιά με το μπούστο σας και συγκεντρώνετε το περισσότερο βάρος στην περιοχή της κοιλιάς.

    Αναζητήστε: Είτε προτιμάτε να καλύπτεστε, είτε θέλετε να κάνετε τη μέση σας να φαίνεται μικρότερη, υπάρχουν πάρα πολλά μαγιό, ολόσωμα ή μπικίνι, που θα σας εξυπηρετήσουν και με το παραπάνω. Ιδανικά αναζητήστε μαγιό σε στιλ high-waisted ή tankini που θα τονίσουν τα πόδια και το κάτω μέρος του σώματός σας.

    Tips:

    • Οι σούρες κάνουν θαύματα, καθώς μπορούν να προσδιορίσουν τη μέση, όπως και τα σλιπ με βολάν και κορδονάκια.
    • Δώστε έμφαση στις χοντρές τιράντες και στα μονόχρωμα σχέδια. Με ιδανική επιλογή τα ολόσωμα μαγιό με βαθύ ντεκολτέ, που θα τραβήξει τα βλέμματα.
    • Αν συσσωρεύετε το βάρος σας κυρίως στο χαμηλότερο σημείο της κοιλιάς, τότε δοκιμάστε ένα ρετρό, ψηλόμεσο μπικίνι. Είναι πολύ της μόδας και ο κρυφός άσος στο μανίκι σας, για να κρύψετε τη φουσκωμένη κοιλίτσα.
    swimwear-1.jpg
    Πηγή: www.glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ