• LIFE&STYLE

    “Τι κάνει νιάου – νιάου” στο μετρό του Λονδίνου

    • NewsRoom


    Απίστευτο κι όμως αληθινό, γάτες κατέλαβαν τον σταθμό του μετρό στο Λονδίνο! Όχι δεν πρόκειται για επιδρομή αληθινών ζώων ούτε για γύρισμα κάποιας ταινίας, αλλά για αφίσες από χαριτωμένα γατάκια που κάλυψαν με εντυπωσιακό τρόπο τις υπόλοιπες διαφημιστικές αφίσες που μέχρι πρότινος υπήρχαν στους χώρους του μετρό, στο νότιο Λονδίνο.

    cats 7

    Τα πιεστικά και αγχώδη πρωινά των Londoners στους σταθμούς του μετρό, απέκτησαν πλέον μία πιο διασκεδαστική πλευρά και μετά το πρώτο σοκ, οι πολυάσχολοι Λονδρέζοι, πήραν τα κινητά τους ανά χείρας και άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες τα γατάκια!

    cats 2

    Η καμπάνια που φέρει την ονομασία “Citizens Advertising Takeover Service” ή πιο απλά “Γάτες”, αντικατέστησε 68 διαφημιστικές αφίσες στο σταθμό Clapham Common.

    cats twitter

    Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν γάτες που φιλοξενούνται σε διάφορα φιλοζωικά ιδρύματα όπως το Battersea Dogs and Cats Home και το Cats Protection, ενώ η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Glimpse μία νέα ομάδα που πρεσβεύει το moto ότι “η δημιουργία πρέπει να χρησιμοποιείται για καλό σκοπό”.

    cats 5

    Ο James Turner, ιδρυτής του Glimpse ανέφερε ότι “προσπαθήσαμε να φανταστούμε έναν κόσμο όπου οι διαφημίσεις σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα ευχαριστηθεί την παρουσία του στον σταθμό περισσότερο από ότι πριν και ίσως με αυτό τον τρόπο να αναλογιστεί και κάποια πράγματα για τον κόσμο που τον περιβάλλει, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Αντί να σας ζητήσουμε λοιπόν, να αγοράσετε κάτι, σας ζητάμε να αναρωτηθείτε τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή σας. Μπορεί αυτό να μην είναι οι γάτες, αλλά είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά.”

    cats 8

    Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και ενός άντρα που ταξίδεψε από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, για να δει τη γάτα του στην αφίσα και ο οποίος και δώρισε 100 λίρες στην εκστρατεία, συνέβαλαν με κάθε δυνατό τρόπο για να πραγματοποιηθεί.

    cats 4

    cats 6

    Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 30 εθελοντές βοήθησαν στο project, είτε προσφέροντας λεφτά είτε σχεδιάζοντας ή τοποθετώντας τις αφίσες στο μετρό. Το πρόγραμμα χρειάστηκε σχεδόν 6 μήνες για να ολοκληρωθεί και να μπορούν οι κάτοικοι του Λονδίνου να το απολαύσουν!

    cats twitter 2

    Η επιδρομή των γατιών κατέλαβε τους χώρους έκδοσης των εισιτηρίων, 54 κυλιόμενες σκάλες και 14 μεγάλες αφίσες για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

    cats 3

    cats 1

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/papastratos-epangelmatiki-katartisi-gia-1000-anergous-apoklistika-dikous-tis-porous/74464



    ΣΧΟΛΙΑ