• LIFE&STYLE

    Τι δουλειά έκανε ο Κοντιζάς πριν γίνει σεφ;

    • NewsRoom
    master chef

    Γνώριμα πρόσωπα επέστρεψαν στην κουζίνα του MasterChef


    Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι ευρέως γνωστός ως ένας από τους 3 κριτές του Master Chef.

    Ο γνωστός σεφ είναι Έλληνας αλλά και Ιάπωνας από τη μεριά της μητέρας του, γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έζησε πολλά χρόνια και στο Τόκιο. Στην Ελλάδα πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Οικονομικών στο Πάντειο και λίγο αργότερα έπιασε δουλειά σε τράπεζα.

    Σύμφωνα με το Taste, ο σεφ δούλεψε κάποιο διάστημα στην τράπεζα μέχρι να αποφασίσει να ασχοληθεί με τη μαγειρική.

    «Η πρώτη μου επαφή ήταν στο «48» με τον Χριστόφορο Πέσκια, όταν δεν ήξερα ακόμα τι θα κάνω με την ζωή μου, αν θυμάμαι καλά αυτό πρέπει να ήταν το 2005. Νωρίτερα, ήθελα να γίνω δοκιμαστής φαγητού, αλλά αυτό ήταν σε μια άλλη σφαίρα πιο μικρή, ρομαντική και ροζ. Η απόφαση του «πάμε επαγγελματικά» έγινε όταν πήρα το πτυχίο μου, τελείωσα με τον στρατό και είπα «τώρα τι κάνουμε; Κάνω ένα μεταπτυχιακό ή ασχολούμαι επαγγελματικά με το πτυχίο μου ή ασχολούμαι με την μαγειρική για να μην μου μείνει απωθημένο». Αυτές ήταν και οι 3 επιλογές που έβλεπα τότε» αποκαλύπτει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλλάζει η εικόνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Η μεγαλύτερη μαρίνα της Ν/Α Μεσογείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοχος για ακάλυπτες επιταγές ο Λ. Λιβιεράτος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μυστήριο με 13 νεκρά δελφίνια μετά την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»



    ΣΧΟΛΙΑ