• LIFE&STYLE

    Θες να σπάσεις το ξυπνητήρι; Πέντε “βάρβαρες” πρωινές δοκιμασίες που όμως θα σε ανταμείψουν!

    • NewsRoom
    alarm


    Τα πρωινά πουλιά θα κληρονομήσουν την γη! Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου Leipzig, σύμφωνα με την οποία οι πρωινοί τύποι είναι πιο ενεργητικοί από τους απογευματινούς. Γι΄αυτό λοιπόν πριν σπάσετε το ξυπνητήρι σας συνεχίστε να διαβάζετε!

    Βέβαια, το να είσαι πρωινός τύπος δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο εύκολα ξυπνάς το πρωί, αλλά περισσότερο με το πόσο εύκολα μπορείς να “οργανώσεις” τον εαυτό σου. Δηλαδή στην ουσία το να μπορείς να κάνεις ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό προγραμματισμό της ημέρας σου.

    Άρα όσο νωρίς και να βάλεις το ξυπνητήρι σου δεν έχει νόημα αν είναι να καταλήξεις το υπόλοιπο της ημέρας σου μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης. Γι’ αυτό αφήστε τα ξυπνητήρια κάτω και απλώς υιοθετήστε τις παρακάτω πρωινές ιεροτελεστίες.

    alarm

    Σχεδιάστε την ημέρα σας από το προηγούμενο βράδυ

    Αυτό είναι περισσότερο μια συνήθεια, παρά ένα πρωινό τελετουργικό. Με τον σχεδιασμό ενός σωστού πλάνου οι πιθανότητες του να βγάλετε εις πέρας όλες τις εργασίες σας είναι πολύ περισσότερες, από το να υπάρχουν απλώς στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Όσο απλό και να μοιάζει, ωστόσο όταν γυρνάτε σπίτι το μόνο που θέλετε είναι να χαλαρώσετε σε έναν καναπέ. Απλά σιγουρευτείτε ότι με το που χαλαρώσετε λιγάκι σηκωθείτε και πάρτε χαρτί και στυλό.

    Ξυπνήστε βασανιστικά νωρίς 

    Το επόμενο τελετουργικό μάλλον θα στεναχωρήσει τους αναγνώστες-“νυχτοπούλια”. Σύμφωνα με δημοσκοπήσει, το 90% των επιτυχημένων επαγγελματιών ρυθμίζει το ξυπνητήρι του για τις 6 μ.μ. Για παράδειγμα, η CEO της PepsiCo ξυπνάει 4:30 το πρωί για να βρίσκεται στο γραφείο της στις 7 και ο CEO της Disney Bob Iger την ίδια ώρα για να διαβάζει. Ενώ ο CEO του Twitter Jack Dorsey από τις 5:30 το πρωί απλώς και μόνο για jogging. Αν και ακούγεται σαν ένα αργό βασανιστήριο, παρόλα αυτά το πρωινό ξύπνημα θα σας αναγκάσει να κοιμάστε νωρίτερα, με αποτέλεσμα την φρέσκια επιδερμίδα σας το πρωί.

    workout

    Να ξεκινάτε την ημέρα σας με γυμναστική 

    Ναι κι όμως υπάρχουν και αυτοί οι “υπεράνθρωποι” που λαχταρούν την πρωινή δραστηριότητα (ή απλώς είναι πολύ καλοί ψεύτες). Αν και φαντάζει ως κάτι ακατόρθωτο, ωστόσο η πρωινή άσκηση είναι και ιδανική. Με το να ξεκινάς την ημέρα σου με κάποια αθλητική δραστηριότητα θα αποφύγεις και το ενδεχόμενο της “κοπάνας” από αυτή.

    Ο ίδιος ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Barack Obama, ξεκινάει την ημέρα του με μια καρδιαγγειακή δραστηριότητα. Άρα εάν αυτοί οι πολυάσχολοι άνθρωποι βρίσκουν χρόνο να γυμναστούν σίγουρα μπορείτε και εσείς.

    Κάντε σεξ (ή απλά μιλήστε με τον σύντροφο σας) 

    Το απόγευμα είναι πιο πιθανό να είστε περισσότερο κουρασμένοι από όλη την ημέρα. Γι΄αυτό ακριβώς οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τους συντρόφους τους το πρωί. Εξάλλου σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τακτικό σεξ μας κάνει πιο έξυπνους, αυξάνει το εισόδημα μας, και καίει τις θερμίδες.

    Ακόμη και αν δεν επιδοθείτε σε αυτή την ευχάριστη συνήθεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ώρες αυτές για μια πρωινή κουβέντα με το ταίρι σας. Είναι μια εξαιρετικά ευεργετική συνήθεια για την διατήρηση μιας ισορροπημένης σχέσης.

    meditation

    Απολαύστε τον ήχο της ηρεμίας 

    Η ζωή τις περισσότερες φορές μπορεί να γίνει τρελή. Γι΄αυτό οι στιγμές της χαλάρωσης μας είναι πολύτιμες.  Εάν λοιπόν τα περισσότερα πρωινά συνηθίζεις να τρέχεις για να προλάβεις τις δουλειές σου, είναι δύσκολο να βρεις κάποια χαλαρή στιγμή μέσα στην ημέρα. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι διάσημοι επιλέγουν μαζί με το πρωινό τους να κάνουν και τον πρωινό διαλογισμό τους. Έτσι για να είστε όλη την ημέρα ζεν.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/10-pio-plousii-celebrities-tou-kosmou-eftasan-ke-kostizoun/70986



    ΣΧΟΛΙΑ