• LIFE&STYLE

    Θέλεις να είσαι συνεχώς connected; Αυτά είναι τα γυαλιά ηλίου που χρειάζεσαι

    • NewsRoom


    Αυτό που πριν από μερικά χρόνια φάνταζε ως επιστημονική φαντασία, έγινε πραγματικότητα. Τα γυαλιά ηλίου που μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε συνεχώς στο Διαδίκτυο, να ακούμε μουσική, να κάνουμε τηλεφωνήματα, να έχουμε εμπειρία διευρυμένης πραγματικότητας ακόμα και στην παραλία, χωρίς να είναι τα χέρια μας πιασμένα με κάποιο γκατζετάκι, είναι ήδη εδώ! 

    Η καινοτομία ακούει στο όνομα «Frames». Στους βραχίονες των γυαλιών είναι ενσωματωμένο ένα ζευγάρι ακουστικών που προσφέρει ηχητική εμπειρία ανάλογη αυτής των κλασικών ακουστικών μουσικής. Επιπλέον, η καινοτομία υπόσχεται περιεχόμενο βασισμένο σε διευρυμένης πραγματικότητας ήχο.

    Ο Μεχούλ Τριβέντι, διευθυντής των Bose Frames, εξηγεί:«Μοιάζουν και λειτουργούν ως κλασικά γυαλιά ηλίου –έως ότου τα βάλεις μπρος και τότε συνδέεσαι με το τηλέφωνό σου, τις επαφές σου, το Διαδίκτυο, και όλο το ηχητικό περιεχόμενό του, ακριβώς όπως με τα ακουστικά μουσικής». Πίσω από τα «Frames» είναι η αμερικανική εταιρεία Bose, ένας θρύλος αναπαραγωγής μουσικής (θρύλος, ιδιαίτερα για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής).

    Πρόκειται για ακουστική διευρυμένη πραγματικότητα. Η πλατφόρμα της Bose δεν θα προβάλει πληροφορία σε οθόνη, όπως συμβαίνει στο Google Glass ή σε κάποιες εφαρμογές στο κινητό σαν την Pokemon GO. Η αμερικανική εταιρεία πληροφόρησε ότι θα εγκαινιάσει τις πρώτες εμπειρίες ακουστικής διευρυμένης πραγματικότητας λίγους μήνες μετά την εμφάνιση των «Frames» και ότι θα υπάρξει καινούργιο περιεχόμενο τον Μάρτιο του 2019, στο επόμενο SXSW.

    Η Bose, που συνήθως κατασκευάζει ηχεία – εκπληκτικά ηχεία και ακουστικά, πρωτοανακοίνωσε στο φετινό SXSW ότι εξελίσσει την Bose AR platform και ότι συνεργάζεται με την ASICS Studio, τη Strava, την TripAdvisor, την TuneIn και τη Yelp σε εφαρμογές για αυτήν την πλατφόρμα. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική πλατφόρμα διευρυμένης πραγματικότητας που εστιάζει σε ακουστικές εμπειρίες (σε αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζονται και κολοσσοί όπως η Facebook και η Apple).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λάμψα: Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα το 2019

     



    ΣΧΟΛΙΑ