• LIFE&STYLE

    Θα σπουδάσετε στη Μεγάλη Βρετανία; Αυτά είναι τα 21 ομορφότερα πανεπιστήμια

    • NewsRoom
    Bristol


    Είναι γνωστό σε όλους πως τα βρετανικά πανεπιστήμια εκτός από το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν φημίζονται και για την ιστορία αλλά και τους πολύ ωραίους και ιδιαίτερους χώρους τους. Τα καταπράσινα campus, τα ιστορικά κτήρια και τα φυσικά τοπία συνθέτουν ένα όμορφο παζλ, κάνοντάς μας να θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στις φοιτητικές αίθουσες!

    Παρακάτω θα δούμε τα 21 καλύτερα βρετανικά πανεπιστήμια και μερικά από τα χαρακτηριστικά εκείνα που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

    Αυτός ο εκπληκτικός πύργος, στέκεται περήφανος στο campus  του Πανεπιστημίου του Manchester Oxford Road campus.

    manchester

    Αυτό είναι το ασυνήθιστο κτήριο της βιβλιοθήκης στο Πανεπιστήμιο του Sheffield. Το κτήριο από μόνο του αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής, ενώ το πανεπιστήμιο περιβάλλεται από το εκπληκτικό Peak District National Park.

    Sheffield

    Το πανεπιστήμιο του Stirling στη Σκωτία, επωφελείται από το ειδυλλιακό τοπίο των Scotland’s Ochil Hills.

    Stirling

    Το πανεπιστήμιο του Aberdeen που ιδρύθηκε το 1495, είναι από μόνο του αξιοθέατο, καθώς το κτήριο του παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο αποτελώντας 1 από τα 4 σημαντικά αρχαία πανεπιστήμια της Σκοτίας.

    Aberdeen

    Το πανεπιστήμιο του Cardiff μπορεί να είναι λίγο νεότερο από τα πιο γνωστά βρετανικά ιδρύματα, ωστόσο το βασικό του κτήριο “κοιτάζει” κατάματα τις αρχαίες αίθουσες διαλέξεων των πανεπιστημίων του Oxford και του Cambridge.

    Cardiff

    Το Royal Holloway’s Gothic-style Founder’s Building έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα μεγάλο αριθμό από τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένου και το Downton Abbey.

    Royal Holloway's Gothic-style Founder's Building

    Στο Devon, το Exeter University, συνδυάζει επιτυχώς το παλιό με το νέο. Το πανεπιστήμιο περιβάλλεται από παλιά κτήρια αλλά στο κέντρο του βρίσκεται η κατά πολύ νεότερη και μοντέρνα πλατεία, η οποία και κατασκευάστηκε το 2011.

    Devon

    Μπορεί να μην είναι όλα τα κτήρια του πανεπιστημίου του Bristol όμορφα και ιδιαίτερα, αλλά οι περίφημοι βοτανικοί κήποι (Botanical Gardens), αποτελούν ένα όμορφο και ξεχωριστό σημείο,ιδανικό για διάβασμα.

    Bristol's

    Το εκκλησάκι του πανεπιστημίου του Keele που βρίσκεται κοντά στο Staffordshide, που χτίστηκε το 1965 αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή των παραδοσιακών κτηρίων των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Keele University

    Το εξαιρετικά μοντέρνο κτήριο του πανεπιστημίου του Ravensbourne στο Greenwich ταιριάζει απόλυτα με τις σπουδές των media και του design που διδάσκονται εκεί.

    Ravensbourne University in Greenwich

    Στην καρδιά του κεντρικού Λονδίνου βρίσκεται ένα από τα πιο απαιτητικά πανεπιστήμια, το University College London. Το Wilkins Building που απεικονίζεται παρακάτω) είναι αδιαμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό κτήριο του campus.

    University College London

    Το St. Andrew’s University στη Σκοτία, εκτός του ότι είναι γνωστό για το ειδύλλιο που ξεκίνησε μεταξύ του Δούκα και της Δούκισσας του Cambridge, αλλά και για τα πολύ όμορφα αρχαία κτήριά του, τη μοναδική ακτογραμμή και την ήρεμη τοποθεσία του.

    St Andrew's University in Scotland.

    Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου είναι το 6ο πιο παλιό πανεπιστήμιο στον κόσμο. Η δε θέα από το Old College που είναι και το σπίτι του δικού του Scool of Law, είναι απλά μοναδική.

    University of Edinburgh

    Το Old University Building στο Aberystwyth University στην Ουαλία, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο.

    Aberystwyth University in Wales

    Στη Βόρεια Ιρλανδία, αυτό το μνημείο πολέμου στέκεται ακριβώς μπροστά από το Queen’s University of Belfast.

    Queen's University Belfast.

    Πολλά από τα υπέροχα κτήρια του campus του Πανεπιστημίου του Durham, μας γυρνάνε πίσω στον 11ο αιώνα.

    Durham University's

    Το πανεπιστήμιο του Greenwich βρίσκεται δίπλα στους μοντέρνους ουρανοξύστες του Canary Wharf’s.

    University of Greenwich

    Το King’s College London λειτουργεί από το 1829.

    King's College London

    Τα τόξα στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, που ξεκινούν από την είσοδο και φτάνουν έως το Hunterian Museum και Art Gallery, αποτελούν το πιο παλιό μουσείο της Σκοτίας. University of Glasgow

    Με εγγραφές φοιτητών από το 1906 το University of Oxford, είναι το παλιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν επιτρέπεται το περπάτημα στο γρασίδι της αυλής του πανεπιστημίου για να διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση η εικόνα του. University of Oxford

    Πολλά από τα πανεπιστήμια της Βρετανίας “βλέπουν” στον ποταμό Cam, όπου πολλοί φοιτητές πηγαίνουν συνήθως στα διαλείμματα τους. Ένα από αυτά τα πανεπιστήμια είναι και το King’s College.

    King's College

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/deftero-pagkosmios-panepistimio-tis-stefanidi-ke-trito-tou-kiriakou-mitsotaki/72050



    ΣΧΟΛΙΑ