• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    It’s All Greek On Me: Η Ελλάδα με τον πιο σικ τρόπο

    • NewsRoom

    Ειρήνη Χαλκιά, δημιουργός του brand


    Από τις πρώτες ύλες ως την τελευταία διακοσμητική λεπτομέρεια, αυτό το brand αποτυπώνει την Ελλάδα με τον πιο σικ τρόπο. Το It’s All Greek On Me ξεκίνησε το 2014 και έκτοτε επιμένει σε υλικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα –καμβά, λινάτσα, τσόχα, δέρμα, μετάξι– και χρησιμοποιεί τεχνικές που ακολουθούν την ελληνική παράδοση. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τα εργόχειρα και τα κεντήματα της λεγόμενης «προίκας της γιαγιάς»!

    Η Ειρήνη Χαλκιά, δημιουργός του διαφορετικού αυτού brand, έθεσε σαν στόχο να επαναφέρει και να προσαρμόσει την παράδοση στη σύγχρονη καθημερινότητα. Έτσι προέκυψαν οι πρώτες τσάντες του brand που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη – πάνω σε μια χαλαρή συζήτηση για… μπαούλα και «προίκες» από γιαγιάδες και μαμάδες, με εργόχειρα, κεντήματα κοφτά, κασινάκια, παραδοσιακές στολές, λευκά λινά κ.λ.π., τα οποία πιθανόν να μην έβγαιναν ποτέ από τα μπαούλα τους, γιατί πλέον δεν χρησιμοποιούνται από τις σύγχρονες γυναίκες.

    Τα χειροποίητα ρούχα και αξεσουάρ του It’s All Greek On Me είναι ακριβώς αυτό: η ελληνική παράδοση στην πιο δημιουργική μορφή της. Λιτές γραμμές και αυστηρή γεωμετρία, παραδοσιακά μοτίβα που αναβιώνουν πάνω σε καλοκαιρινά φορέματα, κιμονό και τσάντες, υφάσματα που κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει σαν Ελληνίδα θεά σε υπερ-πολυτελείς διακοπές στα ελληνικά νησιά.

    Χαρακτηριστικό του brand είναι πως η διαδικασία της παραγωγής πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από τη συγκέντρωση των πρώτων υλών έως την τελευταία λεπτομέρεια που προστίθεται επάνω σε κάθε τσάντα. «Τις ευκαιρίες δεν τις … πολυσυναντούμε στη δουλειά μας. Αντιθέτως, οι δυσκολίες είναι πολλές. Η ανεύρεση πρώτων υλών έχει δυσκολέψει πάρα πολύ λόγω της κρίσης, οι μονάδες παραγωγής έχουν μειωθεί επικίνδυνα, με παράλληλη εκτόξευση του κόστους. Όλα αυτά δυσκολεύουν τα πράγματα», έχει δηλώσει σχετικά η Ειρήνη σε παλαιότερη συνέντευξή της.

    Παρ όλες τις δυσκολίες της παραγωγής εν μέσω οικονομικής κρίσης, αυτό είναι και το χαρακτηριστικό που κάνει το brand να ξεχωρίζει. «Προσπαθούμε να αγγίξουμε τις ευαίσθητες χορδές της προσωπικότητας των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που, φυσικά, είναι συνδεδεμένοι με την κληρονομιά τους. Μέσα από αυτήν, αισθάνονται οικειότητα και γαλήνη κι έτσι, αγκαλιάζουν το προϊόν με μεγάλη αγάπη», εξηγεί η ίδια.

    Η φετινή καλοκαιρινή συλλογή του It’s All Greek On Me αποκαλύπτει το σύγχρονο αιγαιοπελαγίτικο folklore. Κομψές τσάντες και clutches εμπνευσμένα από το περίφημο σκυριανό κέντημα δίνουν το στίγμα τους στη φετινή κολεξιόν, η οποία εστιάζει στα παραδοσιακά κεντήματα και τη λαϊκή τέχνη της Σκύρου, όταν οι γυναίκες του νησιού στόλιζαν τα νυφικά, τα ρούχα και τα στρωσίδια τους με πολύχρωμα σχέδια.

    Τις ξεχωριστές δημιουργίες του Ιt’s All Greek On Me θα τις βρείτε στο κεντρικό κατάστημα στην οδό Δημ. Γούναρη 44 στη Θεσσαλονίκη, στο e-shop της σελίδας τους και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



    ΣΧΟΛΙΑ