• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Φωτεινή Καραγιάννη: Ποια είναι η σχεδιάστρια που έφερε το μίνιμαλ στην ελληνική μόδα

    • NewsRoom


    Αν πιστεύετε ότι ο μινιμαλισμός στην μόδα είναι βαρετός, η ανερχόμενη αυτή Ελληνίδα σχεδιάστρια έρχεται να σας διαψεύσει. Οι δημιουργίες της Φωτεινής Καραγιάννη χαρακτηρίζονται από μια minimal και ανεπιτήδευτη αισθητική, χωρίς όμως η σχεδιάστρια να αποκλείει τους πειραματισμούς. Όπως η μόδα, έτσι και εκείνη, θέλει να αλλάζει και να εξελίσσεται με το χρόνο διατηρώντας όμως πάντα το χαρακτηριστικό στυλ του brand της.

    Αφήνοντας πίσω της τα χρηματοοικονομικά, αποφάσισε να σπουδάσει σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Η ιδέα λοιπόν για το brand της ξεκίνησε με τη δημιουργία της Colis’ bag, μιας χειροποίητης vintage τσάντας φτιαγμένη από αυθεντικούς ταχυδρομικούς σάκους των ΕΛΤΑ. «Η επιτυχία που είχε, καθώς και το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο είχε ήδη ξεκινήσει να υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα προς τους Έλληνες σχεδιαστές ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του brand το 2013», έχει αναφέρει η ίδια.

    Οι κολεξιόν της αποτελούνται από προσεκτικά επιλεγμένα τμήματα όλων των καλών πραγμάτων στη ζωή, όπως ένα χαλαρό απόγευμα του Ιουλίου, τον ήχο της βροχής, την αξέχαστη αίσθηση του μεταξιού πάνω στο δέρμα. Μίνιμαλ και ανεπιτήδευτα, υψηλής ραπτικής κομμάτια που απευθύνονται στη σύγχρονη γυναίκα, απλές μοναδικές γραμμές, όλα σχεδιασμένα και φτιαγμένα στην Αθήνα.

    «Δεν έχει να κάνει με το τι φοράει κανείς, αλλά με το πως νιώθει, γιατί τίποτα δεν είναι πιο αξέχαστο από ένα συναίσθημα».

    Η έμπνευσή της

    Η ίδια παρακολουθεί τις νέες συλλογές, ενημερώνεται για τις τάσεις και  κρατά τα στοιχεία και τις ιδέες που εκφράζουν την αισθητική, τη διάθεση και το στυλ της. «Δεν απορρίπτω τίποτα… κάτι που μπορεί να μη μου αρέσει τη δεδομένη στιγμή, μπορεί αργότερα να με ενθουσιάσει! Πέρα από εκεί όμως, ιδιαίτερη έμπνευση μου δίνουν τα ίδια τα υφάσματα, βλέποντας και αγγίζοντάς τα, μπορώ αμέσως να φανταστώ τι θα ήθελα να σχεδιάσω. Φωτογραφίες και βιβλία σχετικά με τη μόδα των δεκαετιών του 20ου αιώνα, επίσης μπορούν να μου δώσουν ιδέες», έχει πει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

    Η φετινή της καλοκαιρινή κολεξιόν ονομάζεται Reflections και χαρακτηρίζεται από απλά, αλλά κομψά κομμάτια. Θηλυκές, ολόσωμες φόρμες με βολάν, φλοράλ ή πουά μοτίβα σε αέρινα φορέματα και basic μονόχρωμα κομμάτια.

    Τα ρούχα της θα τα βρείτε στην online μπουτίκ της στο www.fotinikaragianni.com και στο προφίλ της στο Instagram.



    ΣΧΟΛΙΑ