• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Amal Clooney: Η δικηγόρος με το απαράμιλλο στιλ


    Από το 2014 και τον γάμο της με τον George Clooney και μετά, η Amal Clooney έχει γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες στον πλανήτη, με το στιλ και το γούστο της να περνούν από το… μικροσκόπιο όλου του κόσμου.

    Η διεθνούς φήμης δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Amal Clooney, έχει επιλεχθεί από την τριμελής επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να ερευνήσει πιθανά εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Ισραήλ με τους κατοίκους της Γάζας και εκπροσωπεί τον Julian Assange και τους πρώην προέδρους της Ουκρανίας και της Δημοκρατίας των Μαλδίβων. Η Λιβανέζα-Βρετανίδα δικηγόρος είναι επίσης ακτιβίστρια και συγγραφέας.

    Αποτέλεσμα εικόνας για Amal Clooney
    Οι Amal και George Clooney στο βασιλικό γάμο στις 19 Μαΐου

    Μέχρι σήμερα η Clooney αρνείται να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας για οποιοδήποτε θέμα δεν σχετίζεται με το επάγγελμά της. Παρά το ότι το απαράμιλλο στιλ της έχει συγκεντρώσει την τεράστια προσοχή του Τύπου, η απάντησή της σε μια ερώτηση για μια συγκεκριμένη ενδυματολογική της επιλογή ήταν «Είναι Ede & Ravenscroft» – αναφερόμενη στους γνωστούς σχεδιαστές φορεμάτων για δικηγόρους και απόφοιτους.

    Γεννημένη στη Βηρυτό, στον Λίβανο, η Clooney μετακόμισε στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Η μητέρα της είναι αρχισυντάκτρια στην αραβική εφημερίδα al-Hayat και ιδρυτής της εταιρίας δημοσίων σχέσεων International Communication Experts. Η Clooney σπούδασε στο St. Hugh’s College στην Οξφόρδη, όπου έλαβε την υποτροφία «Exhibition» και το βραβείο «Shrigley». Το 2000, η Clooney πήρε το πτυχίο της στη Νομική.

    Αποτέλεσμα εικόνας για Amal Clooney met gala 2018
    H Amal Clooney στο Met Gala 2018

    Την επόμενη χρονιά, το 2001, μπήκε στη Νομική του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης για να κάνει το μεταπτυχιακό της και κέρδισε μια έδρα στο International Court of Justice. Η Clooney είναι αυτήν τη στιγμή μία από τους δικηγόρους της Doughty Street Chambers και εργάζεται πάνω στο διεθνές και ποινικό δίκαιο, καθώς και στο δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Columbia. Με το εντυπωσιακό της βιογραφικό και την ιδιαίτερη αίσθηση του στιλ που τη χαρακτηρίζει, η Clooney έχει εξελιχθεί σε μια δυναμική influencer με το σπαθί της – ανεξαρτήτως του διάσημου συζύγου της.

    Αποτέλεσμα εικόνας για amal clooney style



    ΣΧΟΛΙΑ