• LIFE&STYLE

    Tα μυστικά του τέλειου μακιγιάζ για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες

    • NewsRoom
    μακιγιάζ


    Είστε έτοιμη για την βραδινή σας έξοδο και θέλετε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες (ναι και selfie) για να τις ανεβάσετε στα social media. Μήπως όμως το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί; Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί από κοντά να είστε υπέροχη αλλά στις φωτογραφίες αυτό να μην φαίνεται εξαιτίας του μακιγιάζ. Για να δούμε λοιπόν ποια είναι τα μυστικά του τέλειου μακιγιάζ για να είστε και να δείχνετε υπέροχη όχι μόνο από κοντά αλλά και στις φωτογραφίες!

    1. Πούδρα

    Επιλέξτε σωστά την πούδρα σας για να μην έχετε ένα πρόσωπο που “γυαλίζει” στις φωτογραφίες. Προτιμήστε διάφανη πούδρα, ακόμη καλύτερα σε σκόνη με μεγάλο πινέλο για να ρυθμίζετε εσείς την ποσότητα. Μια ματ φυσική πούδρα αναδεικνύει την επιδερμίδα σας και χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα.

    2. Αποφύγετε τις παλ σκιές

    Μπορεί να αγαπάτε στις παλ σκιές στο μακιγιάζ σας, αλλά να ξέρετε πως στις φωτογραφίες όχι μόνο οι σκιές αυτές δεν φαίνονται αλλά δεν σας χαρίζουν κιόλας, αφού το αποτέλεσμα θα είναι άχρωμο, σαν… ξεπλυμμένο.

    3. Προσοχή στο concealer

    Το concealer είναι το μαγικό καλλυντικό που καλύπτει μαύρους κύκλους και ατέλειες, όταν όμως θέλετε να τραβήξετε μια υπέροχη sexy selfie , το concealer μπορεί να σας προδώσει. Θα έχετε δει ακόμη και σταρ του Χολυγουντ με μάτια σαν… πάντα κι αυτό επειδή το φλας του φωτογραφικού φακού φωτίζει άσχημα τις περιοχές που έχουν πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα. Τι μπορείτε να κάνετε; Ν΄ανακατέψετε το concealer σας με λίγη ποσότητα make up και να το απλώσετε πάρα πάρα πάρα πολύ καλά κάτω από τα μάτια. Προσπαθήστε να μην το απλώσετε σε κύκλους αλλά σαν δάκρυ με τη γωνία να πέφτει στο μάγουλο ώστε να “χαθεί” το φωτεινό concealer.

    4. Προσοχή και στο bronzer 

    Ειδικά το καλοκαίρι το bronzer το αγαπάμε πολύ στο μακιγιάζ μας αλλά όταν πρόκειται για μια φωτογραφία, πρέπει να μην το παρακάνουμε. Αναμείξτε το bronzer σας με μια διάφανη ή ημιδιάφανη κίτρινη πούδρα και περάστε με ένα μεγάλο πινέλο στο πρόσωπό σας. Τονίστε τα ζυγωματικά, το μέτωπο, το πηγούνι σας και απαραιτήτως και τον λαιμό σας. Είναι πολύ άσχημο να βλέπουμε σε φωτογραφίες ένα ηλιοκαμένο πρόσωπο με ένα λευκό λαιμό.

    5. Χρησιμοποιήστε φυσικό κολλύριο στα μάτια σας

    Αν θέλετε να έχετε ένα λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα, ρίξτε στα μάτια σας λίγεμακιγιάζς σταγόνες από κολλύριο με φυσικά δάκρυα, ακόμη και φυσικό ορό και θα δείτε μεγάλη διαφορά όχι μόνο στη φωτογραφία που θα τραβήξετε αλλά και από κοντά.

    6. Προτιμήστε μαύρα χρώματα αντί για καφέ σε μολύβι και μάσκαρα

    Φυσικά και τα καφέ χρώματα είναι πιο φυσικά. Όμως αν μιλάμε για μακιγιάζ που θ΄απαθανατίσετε σε φωτογραφία τότε πρέπει να προτιμήσετε το μαύρο μολύβι και μάσκαρα που κάνουν έντονη αντίθεση και τονίζουν πραγματικά το βλέμμα σας.

    7. Μην ξεχάσετε ρουζ και κραγιόν 

    Δεν νοείται μακιγιάζ για φωτογραφία χωρίς ρουζ και κραγιόν, έστω και σε φυσικούς τόνους. Αν θέλετε να μεγαλώσετε τα χείλη σας, με ένα μολύβι σε φυσικό χρώμα κάντε περίγραμμα στα χείλη σας λίγο έξω από αυτά, γεμίστε το με το μολύβι κι από πάνω περάστε το κραγιόν. Όσο για το ρουζ, ξέρετε… Χαμογελάστε και περάστε με ένα μεγάλο πινέλο το ρουζ στα μάγουλά σας!

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μυστικό των experts για να κάνετε στα μάτια σας τέλεια γωνία!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βραδινό μακιγιάζ: 12 εντυπωσιακές ιδέες για τις γιορτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βήμα βήμα δείτε πώς γίνεται το black smokey eyes



    ΣΧΟΛΙΑ