• LIFE&STYLE

    Τα hair trends του 2018 που θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και το 2019

    • NewsRoom


    Μπορεί η άφιξη κάθε νέου έτους να σηματοδοτείται με παράλληλη εμφάνιση καινούριων τάσεων στα μαλλιά, αλλά υπάρχουν μερικά hairstyles που αντέχουν το τεστ του χρόνου. Από το glass hair trend που μεσουράνησε το προηγούμενο καλοκαίρι και το μακρύ καρέ που υιοθέτησαν όλες οι διάσημες stars του Hollywood πέρσι μέχρι τις disco μπούκλες της Blake Lively λίγο πριν την έξοδο του 2018 και τα ατημέλητα curtain fringes που αγάπησαν τα supermodels τους περασμένους μήνες, αυτά τα hair looks θεωρούνται ήδη classics και πρόκειται να μας απασχολήσουν και το 2019.

    1. Curtain fringes

    kaia-gerber-hair.jpg
    Kaia Gerber

    Τι κοινό έχουν τα αγγελάκια της Victoria’s Secret Elsa Hosk, Taylor Hill και Romee Strijd με την Kaia Gerber; Εκτός από το γεγονός ότι είναι και οι 4 τους super πετυχημένα μοντέλα, μοιράζονται και την ίδια αγάπη για τα ατημέλητα κυματιστά μαλλιά και τα curtain fringes, τις μακριές αφέλειες δηλαδή που αγκαλιάζουν το πρόσωπο και αποπνέουν γαλλική φινέτσα.

    How to: Για να υιοθετήσετε κι εσείς αυτό το model-off-duty χτένισμα, θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο, minimum προσπάθεια και μερικά hairstyling must-haves, όπως ένα σεσουάρ, μια στρογγυλή βούρτσα, ένα ψαλίδι για μπούκλες και ένα salt spray. «Ξεκινήστε στεγνώνοντας τα βρεγμένα σας μαλλιά με ένα πιστολάκι, αφού πρώτα τα έχετε ψεκάσει με ένα salt spray προκειμένου να τους δώσετε υφή και κράτημα. Μόλις γίνουν στεγνά κατά 80%, φτιάξτε μια χωρίστρα στη μέση και με μία βούρτσα και το σεσουάρ κατευθύνετέ τα μακριά από το πρόσωπο. Έπειτα, πάρτε μεγάλες τούφες και δημιουργήστε μερικές μπούκλες με το ειδικό ψαλίδι εδώ κι εκεί» προτείνει η hairstylist της Kaia, Laura Polko.

    2. Disco μπούκλες

    blake-lively-curls.jpg
    Blake Lively

    Τη δεκαετία του ’70, οι ογκώδεις statement μπούκλες βρίσκονταν στο επίκεντρο στις disco της εποχής. Fast forward στο σήμερα, αυτό το λατρεμένο hairstyle της Diana Ross, της Donna Summer και της Sandy Olsson στην θρυλική ταινία “Grease” επιστρέφει δυναμικά και έχει ήδη την έγκριση της hair queen, Blake Lively.

    How to: Μπορεί πριν από περίπου 50 χρόνια η περμανάντ να ήταν η μόνη λύση για μπούκλα «δαχτυλίδι», αλλά πλέον υπάρχει και εναλλακτικός, πιο ασφαλής για την υγεία της τρίχας, τρόπος. Το κλειδί αυτής της νέας τεχνικής, σύμφωνα με τον hairstylist Joey Maalouf, είναι να εφαρμόσετε μια μεγάλη ποσότητα αφρού σε ελαφρώς νωπά μαλλιά. Έπειτα, αφού στεγνώσετε το hair do σας με το πιστολάκι, πάρτε το ψαλίδι για τις μπούκλες με τη μικρότερη διάμετρο και δημιουργήστε curls σε μικρές μικρές τούφες. Να θυμάστε, όσο πιο μικρό το tool, τόσο πιο στριφογυριστή θα βγει η μπούκλα. Τέλος, χτενίστε το hairstyle σας με μια χτένα ή με τα δάχτυλά σας, ώστε να «σπάσετε» τις μπούκλες και να τους δώσετε όγκο, και voila!

    3. Μακρύ καρέ

    elsa-hosk-the-lob.jpg
    Elsa Hosk

    «Το μακρύ καρέ δείχνει τέλειο σε όλες τις γυναίκες και ειδικά σε όσες έχουν λεπτή τρίχα. Οι απαλές στρώσεις του που αγκαλιάζουν το πρόσωπο χαρίζουν διάσταση και όγκο στο look, χωρίς να βαραίνουν το κεφάλι. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να προσθέσει εσωτερικές σκάλες που να ακουμπούν τους ώμους, ώστε να διατηρήσετε το μήκος σας, προσθέτοντας παράλληλα τον επιθυμητό όγκο» δηλώνει η hairstylist Jessica Hoffman Shakir και συνοψίζει σε 3 φράσεις τους λόγους που αυτό το hair cut λατρεύτηκε όσο κανένα άλλο το 2018 και θα συνεχίσει τη σαρωτική του πορεία και τους επόμενους μήνες.

    4. Glass hair

    glass-hair-olivia-culpo.jpg
    Olivia Culpo

    Μπορεί η Kim Kardashian West να μην ήταν αυτή που ξεκίνησε το glass hair trend, αλλά σίγουρα ήταν αυτή που το έκανε και πάλι δημοφιλές. For the record, o θρυλικός κομμωτής Vidal Sassoon στα ’60s ήταν ο πρώτος που έδωσε λάμψη σαν γυαλί στα μαλλιά. «Πετύχαινε τεράστια επίπεδα γυαλάδας σε κοντά γεωμετρικά κουρέματα» υποστηρίζει η celebrity hairstylist Cash Lawless.

    How to: Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς αυτό το glossy χτένισμα, η celebrity hairstylist Justine Marjan σας έχει όλα τα tips. «Πάρτε πολύ μικρά τουφάκια μαλλιών και ισιώστε τα με το σίδερο ισιώματος, κρατώντας τη χτένα πάνω από αυτό. Μετά τη θερμότητα, εφαρμόστε λίγο έλαιο μαλλιών στις άκρες και ένα hairspray για λαμπερό φινίρισμα. Αντί όμως να ψεκάσετε το προϊόν απευθείας στην τρίχα, καλύτερα ψεκάστε τη χτένα και μετά χτενίστε τα μαλλιά σας.»

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το κόλπο για να διατηρήσετε το χτένισμά σας τέλειο έως και 5 μέρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 εύκολα χτενίσματα για το γραφείο μέσα σε μόλις 5 λεπτά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δώστε sexy χαρακτήρα στα αγαπημένα σας πλεκτά



    ΣΧΟΛΙΑ