• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Ειδομένη: Μετανάστες σπάνε κλούβα της αστυνομίας. Αν και οι αστυνομικοί διαβεβαιώνουν ότι το βανάκι δεν είχε εμπλοκή, το ατύχημα έδωσε αφορμή να ξεσπάσουν οι πρόσφυγες προκαλώντας φθορές στο αυτοκίνητα και αναποδογυρίζοντας κάδους απορριμάτων.
    2. Επέστρεψε το κουαρτέτο για μέτρα €5,4 + €2,7 δισ. Επέστερεψε το κουαρτέτο στην Αθήνα με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση την Τρίτη.Μετά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και τον συμβιβασμό ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ στη λύση των πρόσθετων μέτρων «εν αναμονή» ύψους 2,7 δισ. ευρώ ως το 2018 κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι θα μελετήσουν την πρόταση ανάλογα με τα ανταλλάγματα στο θέμα του χρέους.
    3. Δραγασάκης: «Θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα με μέτρα πέραν συμφωνίας». «H κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι «οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».
    4. Ασυμφωνία χαρακτήρων μεταξύ ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας. «Η μία προαναγγέλλει για τη χρονιά που διανύουμε ανάπτυξη 3,2%. Την ίδια ώρα ο άλλος, σαφώς μετριοπαθέστερος, κατεβάζει τον πήχη στο 2,5%. Οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοινώνουν ταυτοχρόνως, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, μεγάλες αποκλίσεις στις εκτιμήσεις τους. Και όντως, τίποτα δεν συμβαίνει! Κανείς δεν αντιδρά…».
    5. Τι κερδίζει η Ελλάδα από το «δώρο» Ντράγκι και ποια τα επόμενα βήματα. Ουσιαστική αλλά και ψυχολογική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί το «δώρο» Ντράγκι. Η απόφαση της ΕΚΤ να κάνει δεκτά τα ομόλογα του EFSF που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι ελληνικές τράπεζες, μπορεί να μη… σώσει την Ελλάδα, αποτελεί ωστόσο ένα ηχηρό μήνυμα ότι μπορεί να ενισχυθεί η ρευστότητα στην οικονομία υπό προϋποθέσεις.
    6. Άλλο ένα σημάδι ότι η αμερικάνικη οικονομία οδεύει σε ύφεση. Ο φόβος της ύφεσης έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Όχι ότι οι οικονομικές αναλύσεις ήταν εξαιρετικές αλλά δεν είναι δύσκολο να πούμε ότι η οικονομία των ΗΠΑ πάει καλά.
    7. Φόβοι για παγκόσμια «επιδημία» σεισμών. Οι επιστήμονες εμφανίσθηκαν καθησυχαστικοί ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια παγκόσμια «επιδημία» σεισμών. Οι μεγάλοι σεισμοί μπορούν να «πυροδοτήσουν» άλλους σεισμούς, αλλά μόνο στην ίδια περιοχή, κατά μήκος του ίδιου ρήγματος ή σε κάποιο κοντινό. Ανάμεσα στις δύο χώρες που επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς (7 βαθμών στην Ιαπωνία και 7,8 στον Ισημερινό λίγο μετά) μεσολαβεί ο βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/aita-ine-ta-5-pragmata-pou-prepi-na-xerete-prin-anixoun-i-agores/39193



    ΣΧΟΛΙΑ