• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom
    κόκκινα δάνεια δανειολήπτες


    LKαλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Τέλος στo κούρεμα χρέους από την Κυβέρνηση. Τώρα πάμε για επιμήκυνση. Οριστικό τέλος έβαλε η κυβέρνηση στην λέξη κούρεμα χρέους τουλάχιστον στο εξωτερικό. Στην κυβέρνηση δεν μιλάνε πια για «κούρεμα» ή για «ρήξη» στο όνομα του «επαχθούς χρέους», αλλά για «έμμεσες» πρακτικές (επιμήκυνση, επιδότηση επιτοκίων κλπ) στα οποία είχαν συμφωνήσει και πριν οι δανειστές.
    2. Φόροι και «μαχαίρι» στο δημόσιο στο «πακέτο» των 5,4 δισ. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, άρχισαν πλέον και ​τα αποκαλυπτήρια για τα μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ, αλλά και για τα σχέδια κυβέρνησης που αφορούν στο «αμπαλάζ» της συμφωνίας-«πακέτο» που επιδιώκει, για την ελάφρυνση του χρέους.
    3. Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια». Λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια (όχι μόνον στεγαστικά), αλλά και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά περιέχει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο πάντως δεν φέρει ακόμη την υπογραφή έγκρισης των δανειστών, έτσι ώστε να θεωρηθεί τελικό.
    4. Ο «Αριστερός» Πολάκης των τριών μέτρων γης, τώρα αποφασίζει και διατάζει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Μετά τη «σταύρωση» του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Θανάση Γιαννόπουλου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, με σκοπό να μην ελεγχθεί ο διαγωνισμός για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για τις Εντατικές στον οποίο είχε βάλει «χέρι» ο αναπληρωτής υπουργός, ξεκινά ο γολγοθάς για το ΚΕΕΛΠΝΟ
    5. Παραπλανημένοι από την κυβέρνηση δηλώνουν τώρα οι συνδικαλιστές της Λάρκο. Θερμό Μάιο κινητοποιήσεων υπόσχονται οι εργαζόμενοι της Λάρκο, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα, ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη βιομηχανία.
    6. Η Τράπεζα Πειραιώς κερδίζει τους Έλληνες εφοπλιστές (και η Credit Suisse επίσης). Στην πρώτη πεντάδα με τις τράπεζες που προτιμούν οι Έλληνες εφοπλιστές περιλαμβάνεται η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ στο σύνολο των εγχώριων τραπεζών, καταλαμβάνει την πρώτη θέση.
    7. Στο σκαμνί οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας. Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο θα δικαστούν σήμερα το πρωί οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, που βρέθηκε σώα 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Το μυστήριο γύρω από το πώς χάθηκε το παιδί παραμένει αδιευκρίνιστο με τους αστυνομικούς, που ερευνούν την υπόθεση, να έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο απαγωγής.



    ΣΧΟΛΙΑ