• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Μετανάστες: Γεμάτος ο Πειραιάς πασχαλιάτικα, «εξέγερση» στη Μυτιλήνη. Ενώ η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η κατάσταση με τους μετανάστες θα είχε εξομαλυνθεί μέχρι το Πάσχα, τελικά το σκηνικό στα hotspot και τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς εξακολουθεί να θυμίζει καζάνι που βράζει!
    2. Δραματικές εξελίξεις μετά το «ναυάγιο»: Σύνοδο Κορυφής ζητά ο Τσίπρας. Μπροστά στο διαφαινόμενο ναυάγιο, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να θέσει σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο τη διαφωνία με τους δανειστές, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να τηλεφωνήσει την Μεγάλη Τετάρτη στον Ντόναλντ Τουσκ με αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.
    3. ΣΥΡΙΖΑ: Φοβούνται να πάνε στις περιφέρειες τους το Πάσχα. Υπάρχουν όρια στην παραβιάση των κόκκινων γραμμών; Το ερώτημα δεν είναι φιλολογικό, τουλάχιστον για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν ένα υπερβολικά σκληρό πακέτο μέτρων και ένα τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο στερεί τα τελευταία προσχήματα «αριστεροσύνης» και, σε κάθε περίπτωση, τους φέρνει αντιμέτωπους με τους ψηφοφόρους τους και με τις τοπικές κοινωνίες, εν όψει μάλιστα του Πάσχα.
    4. Το Μαξίμου ρίχνει τις ευθύνες για το ναυάγιο των συνομιλιών σε ΔΝΤ και Σόιμπλε -Βολές και στη ΝΔ. «Εδώ και τρεις μήνες το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks».
    5. Γραφείο προϋπολογισμού Βουλής: Ποιοι εμποδίζουν την ανάπτυξη. H οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει εάν δεν εξαλειφθεί η πολιτική αβεβαιότητα, αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στην τριμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
    6. Το ΝΑΤ είχε προειδοποιήσει από τις 18 Απριλίου για το «Παναγία Τήνου».
      Ημιβυθισμένο παραμένει το ε/γ-ο/γ «Παναγιά Τήνου» στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν υπήρξε καμία εξέλιξη επί του θέματος κατά τα διάρκεια της νύχτας. Ρυμουλκά υπάρχουν γύρω από το κατασχεμένο σκαρί και σήμερα θα αποφασιστεί εάν και που θα γίνει η μεθόρμισή του.
    7. Ισπανία: Ολοταχώς προς εκλογές μετά το άδοξο τέλος των συνομιλιών. Μπροστά στο ενδεχόμενο των εκλογών βρίσκεται πλέον η Ισπανία, μετά και την τελευταία απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων της αριστεράς, η οποία απέτυχε όπως και όλες οι προηγούμενες. Έτσι η χώρα, μετά από πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται επί τέσσερις μήνες, φαίνεται να οδηγείται αναπόφευκτα στην εκλογική διαδικασία.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/no-eurogroup-no-party-i-thesmi-fevgoun-den-ginete-eurogroup-tin-pempti/41206



    ΣΧΟΛΙΑ