• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Το 4ο Mνημόνιο κλονίζει την κυβέρνηση: Αμφίβολη η ψήφιση. Σε μία κλωστή κρέμονται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ και η τύχη της κυβέρνησης στην πιο κρίσιμη καμπή των πολιτικών εξελίξεων.
    2. Ψάχνουν και νέο «σούπερ φόρο» για να κλείσουν τη συμφωνία. Στο «σκοτάδι» κινείται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε αλλά ενώ νέα μέτρα έρχονται ήδη για ψήφιση στη Βουλή, ούτε έτσι φαίνεται να μπορεί η κυβέρνηση να φέρει προ τετελεσμένων τους δανειστές.
    3. Χαμηλοσυνταξιούχοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου οι μεγάλοι χαμένοι. Οι χαμηλο – συνταξιούχοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα είναι βασικοί χαμένοι του ασφαλιστικού νόμου, σύμφωνα με την “αρχιτεκτονική” της εξοικονόμησης που πρέπει να προκύψει από φέτος μέχρι και το 2019.
    4. Το Δημόσιο δανείζεται και πάλι από τον ΟΑΕΔ. Η απόφαση αυτή, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ (οι οποίοι καταψήφισαν την σχετική εισήγηση της διοίκησης του Οργανισμού) ελήφθη “δια περιφοράς”, δηλαδή χωρίς να συγκληθεί ως σώμα το ΔΣ του Οργανισμού, μιας και υπήρχε τεράστια πίεση από την κυβέρνηση να ληφθεί σχετική απόφαση πριν από σήμερα, Δευτέρα 25 Απριλίου.
    5. Μητσοτάκης: Εμείς θα φέρουμε νέο χρήμα στην Ελλάδα. Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε στην ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών του 10ου Συνεδρίου της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Απηύθηνε έκκληση όχι μόνο στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά σε όλους τους Έλληνες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση.
    6. Κυριάκος: «Θα ήμασταν ασυγχώρητοι αν δεν κάναμε τα πάντα για να φύγουν». Η εκλογή Πολιτικής Επιτροπής, ο ρόλος των παλιών στελεχών και τα νέα πρόσωπα. Με την διαδικασία εκλογής της νέας Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε το 10ο Συνέδριο της ΝΔ. Οι τριήμερες εργασίες επισφράγησαν τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανασυγκρότηση του κόμματος, τη “ΝΔ από την αρχή” όπως ανέφερε και ο ίδιος στην ομιλία του, αλλά και την βασική πολιτική και αντιπολιτευτική στρατηγική.
    7. Απειλές Νταβούτογλου: Χωρίς απελευθέρωση της βίζα άκυρη η συμφωνία για το προσφυγικό. Συνεχίζει το ανατολίτικο παζάρι η Τουρκία με αφορμή την επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για την επανεισδοχή προσφύγων δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς την φιλελευθεροποίηση από την ΕΕ του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/dimosiografi-tou-skai-na-stamatisi-i-apergia-tora/40429



    ΣΧΟΛΙΑ