• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Αδειάζει από πρόσφυγες και μετανάστες ο καταυλισμός στο Ελληνικό – Μεταφέρονται στη Μαλακάσα. Τους περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον σε τρεις χώρους προσωρινής φιλοξενίας στον καταυλισμό του Ελληνικού άρχισε να μεταφέρει η Κυβέρνηση με προορισμό τη Μαλακάσα.
    2. Άνω-κάτω η κυβέρνηση ξανά για το ΤΑΙΠΕΔ. Το μεγάλο «άδειασμα» του Μεγάρου Μαξίμου εισέπραξε ο Πάνος Σκουρλέτης, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ΤΑΙΠΕΔ και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποίησεων.
    3. «ΝΔ από την αρχή»: Όλο το σχέδιο Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση. Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να οικοδομήσει ένα νέο κόμμα που θα αντανακλά τις πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα μετά από έξι χρόνια κρίσης
    4. Κομισιόν: Η Τουρκία δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες. Μόλις 10 μέρες προτού λήξει η προθεσμία, μέσα στην οποία η Τουρκία πρέπει να καλύψει τις προϋποθέσεις για την άρση των περιορισμών της βίζας για τους πολίτες της, οι Βρυξέλλες διαπιστώνουν ότι η Άγκυρα έχει ικανοποιήσει λιγότερους από τους μισούς όρους.
    5. Στο Eurogroup το παζάρι για τα μέτρα 9 δισ. και το χρέος. Σε θολά νερά κινείται η διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα, που θα τεθεί επί τάπητος σήμερα το πρωί στο άτυπο Eurogroup στο Άμστερνταμ. Ενώ όμως στην κυβέρνηση λένε πως «κλείσαμε» και εμφανίζουν εικόνα συμφωνία εντός των ημερών, τέτοιο κλίμα δεν προκύπτει από τους δανειστές.
    6. Διαγραφές δανείων από τις τράπεζες με χρήση των προβλέψεων. Σε κατακόρυφη μείωση των προβλέψεων για επισφαλείες θα προχωρήσουν φέτος οι τράπεζες, χρησιμοποιώντας ένα μέρος από τις προβλέψεις αυτές προκειμένου να διαγράψουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
    7. Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ συγκλόνισε τον Ισημερινό. Η ζημιά στις υποδομές της χώρας είναι τεράστια. Εκτιμάται ότι 23.500 άνθρωποι έμειναν άστεγοι με τον πρωθυπουργό της χώρας Ραφαέλ Κορέα να μιλά για καταστροφές ύψους 3 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι του Ισημερινού θα πρέπει να προετοιμάζονται για τουλάχιστον άλλους δέκα σεισμούς παρομοίου μεγέθους με αυτόν των 6 Ρίχτερ.



    ΣΧΟΛΙΑ