• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Φόβοι για νέο «κύμα» προσφύγων στην Ελλάδα μετά τις απειλές Ερντογάν. Ενώ η κυβέρνηση άρχισε χθες, Τρίτη, με καθυστέρηση δύο μηνών και με αποκλεισμό των μη ελεγχόμενων Μέσων Ενημέρωσης, την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, η απειλή της Άγκυρας ότι θα ακυρώσει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δημιουργεί φόβους στην ελληνική κυβέρνηση για νέο «κύμα» προσφύγων μετά τις 30 Ιουνίου.
    2. Νέα καταιγίδα. Μετά από τόσα μέτρα και πάλι σπάει στα 2 η δόση των 10,3 δισ. Ψηφίσαμε 4ο μνημόνιο, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ , αυξήθηκε ο ΦΠΑ και τα λεφτά θα δοθούν με δόσεις. Επί της ουσίας το Eurogroup η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε προ ολίγων ωρών είπε στην Ελλάδα ότι η συμφωνία παραμένει ημιτελής , καθώς δεν έκλεισε καν ακόμα η πρώτη αξιολόγηση.
    3. Σόιμπλε: Η Ελλάδα κατανόησε ότι η αρνητική δημοσιότητα δεν βοηθά – Καμία αντιδικία με ΔΝΤ. Ξεκάθαρος για τις σχέσεις με το ΔΝΤ παρουσιάστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup: «Φθάσαμε σε μία συμφωνία αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε λεπτομερειακά όλα τα συμφωνηθέντα. Θα πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά.
    4. Ένας στους δύο οφειλέτες στα ταμεία έχασε τις 100 δόσεις – Πώς θα επανενταχθεί. Νέες προτάσεις για τη διευκόλυνση των οφειλετών που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας με το βλέμμα στραμμένο στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των εισφορών που σημειώνει κάμψη τους δύο τελευταίους μήνες.
    5. Ελληνικό για 99 χρόνια, άνοιγμα αγοράς ενέργειας και ανεξάρτητη ΓΓΔΕ θέλει το Eurogroup. Η βεβαιότητα του Μαξίμου για μία «εύκολη» συμφωνία στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, αντικαταστάθηκε από μία… παγωμάρα όταν κατέστη σαφές πως τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου δεν αρκούν για την εκταμίευση της δόσης.
    6. Τσακαλώτος: Η συμφωνία, αρχή εξόδου της χώρας από την ύφεση. Αισιοδοξία ότι η σημερινή συνολική συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα θα αποτελέσει την αρχή εξόδου της χώρας από το φαύλο κύκλο της οικονομικής ύφεσης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
    7. Πόσα μας δάνεισαν, πόσα πήραμε. Ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στα ελλείμματα. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, αλλά το πώς διαβάζει κανείς τους αριθμούς ή το ποιους αριθμούς επιλέγει για να διαβάζει κανείς διαμορφώνουν τη δική του αλήθεια.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-megali-ischiropiisi-tou-nikou-koumetti-tis-coca-cola-ke-i-rosia-stin-ellada/48013

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tha-ithela-na-miliso-ston-tsakaloto-gia-na-tou-doso-tis-simvoules-pou-dino-ke-stis-files-mou/48051



    ΣΧΟΛΙΑ