• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Εκκένωση προσφύγων στην Ειδομένη με ΜΑΤ αλλά ο Τσίπρας οραματίζεται νέα ανθρωπιστική δράση! Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπαιρνε μέρος στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη του ΟΗΕ και ανέβαζε στο Τwitter ότι «ένα νέο όραμα για την ανθρωπιστική δράση είναι αναγκαίο.Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυο κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», οι δυνάμεις των ΜΑΤ έπαιρναν θέση στην Ειδομένη προκειμένου με όχι τόσο ανθρωπιστικό τρόπο να αναγκάσουν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν για τις οργανωμένες δομές που με καθυστέρηση ετοίμασε η κυβέρνηση.
    2. Στο στόχαστρο της Angela Merkel αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης ο Erdogan; Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση- στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη- του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel αλλά και τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdoğan, δεδομένου ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θεωρείται «κλειδί» για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.
    3. ΕΚΑΣ: Καλύπτουν τη σφαγή με υποσχέσεις και ευχολόγια. Με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες θα απαλλαγούν από την υποχρέωση επιστροφής των αναδρομικών οι 100.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που θα χάσουν φέτος το ΕΚΑΣ.
    4. Το παράδοξο: ΔΝΤ υποστηρικτής- Ευρωπαίοι επικριτές. Τη μάχη για να αποδείξει ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη και πλεονάσματα και, άρα, δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα το ελληνικό χρέος δίνουν σήμερα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.
    5. Όλοι οι 25 νέοι φόροι στη ζωή μας. Ένα πρωτοφανές φορολογικό πογκρόμ εξαπολύεται από τις επόμενες ημέρες στην οικονομία προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Οι φόροι επικυρώθηκαν χθες με τη ψηφοφορία στη Βουλή και θα στοιχίσουν συνολικά στους φορολογούμενους περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την επόμενη τριετία.
    6. Ποιος υπουργός ήπιε 8 τζιν τονικ λίγο πριν πάει στην Βουλή; Είναι πάντα μεθυσμένος. Μου αρέσει η απευθείας σύνδεση με τη Βουλή, κανονική απευθείας, τηλεφωνική. Έχω μια φίλη δημοσιογράφο, η οποία με χρησιμοποιούσε κατά καιρούς όταν ήμουν νεότερος. Τώρα πια είμαστε φιλαράκια και όταν πηγαίνει στη Βουλή, στα μεγάλα γεγονότα, με θυμάται και επικοινωνεί μαζί μου από εκεί μέσα. Πριν έλθει η νύχτα με πήρε στο σπίτι. Θυμάμαι ότι ήταν νωρίς επειδή μόλις είχαν αρχίσει οι ειδήσεις.
    7. Γιατί τα διαβατήρια εκδίδονται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Το διαβατήριο είναι το κλειδί που θα σας ανοίξει την πόρτα των άλλων χωρών. Όπως θα έχετε ήδη προσέξει, πιθανότατα καθώς περιμένετε στην ουρά για τον έλεγχο των διαβατηρίων, αυτά τα ταξιδιωτικά έγγραφα κυκλοφορούν μόνο σε συγκεκριμένα χρώματα.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/aftes-ine-i-pente-idisis-pou-prepi-na-xerete-prin-anixoun-i-agores-4/47660

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-afta-ine-ta-7-apla-vimata-gia-na-ginete-plousii-sta-20-ke-sta-30-sas/47376



    ΣΧΟΛΙΑ