• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης -Μετά από ένα μήνα. Ύστερα από ένα μήνα, το πρωί της Δευτέρας, άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, που είχαν καταλάβει πρόσφυγες, στήνοντας σκηνές.
    2. Διεθνής Αμνηστία: Παγιδευμένοι στην Ελλάδα 46.000 πρόσφυγες. Παγιδευμένοι στην Ελλάδα παραμένουν 46.000 πρόσφυγες, ενώ οι συνθήκες είναι ανεπαρκείς σε πολλούς από τους 31 προσωρινούς καταυλισμούς σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.
    3. Τέσσερα χρόνια γυμνάσιο και δύο λύκειο προτείνει το υπουργείο Παιδείας. Τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο και δύο Λύκειο πρότεινε ο Αντώνης Λιάκος, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
    4. Ας μιλήσουμε για τον εφιάλτη των φόρων. Επιβεβαίωση Μαξίμου για επιπλέον μέτρα 3,5 δισ. Νέοι φόροι , μεγαλύτερος ΦΠΑ στο 24% μέτρα που δεν σταματούν ποτέ εδώ και 7 χρόνια. Η εβδομάδα των παθών έρχεται νωρίτερα για την κυβέρνηση αφού από σήμερα και μετά την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών ξεκινά η τελευταία φάση των συζητήσεων γύρω από την αξιολόγηση ,τα νέα μέτρα και το θέμα του χρέους.
    5. Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν: Η Ryanair αναχωρεί αποό την Ελλάδα. Ποιος έχει σειρά; Δυο μήνες νωρίτερα τερματίζει το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στη χώρα μας η low cost carrier Ryanair, απόφαση την οποία γνωστοποίησε ο εμπορικός διευθυντής της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας κ. Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν. Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η ανακοίνωση αυτή της απόφασης με το ΠΑΣΟΚ να ζητά την Κυβέρνηση να “σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.
    6. Οι αναλυτές λένε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι κοντά σε μια τοξική κρίση αξιολόγησης. Κέρδη της τάξης των 600 εκ.ευρώ έχουν προϋπολογίσει οι τράπεζες για φέτος εάν… η Ανάσταση γίνει εγκαίρως. Και ανάσταση για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες είναι η αξιολόγηση ενώ με τη λέξη εγκαίρως οι τραπεζίτες εννοούν το τέλος Απριλίου καθώς όποια νέα καθυστέρηση ανατρέπει το σχεδιασμό που προβλέπει επάνοδο σε κέρδη φέτος και υλοποίηση του στόρυ που έχουν «υποσχεθεί» στους επενδυτές.
    7. Oι 11 βασικές αλλαγές που φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα πάνω – κάτω στο ασφαλιστικό φέρνει τα βασικά σημεία τυ νομοσχεδίου το οποίο είδε χθες το φως της δημοσιότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ