• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Διακινητές στην πΓΔΜ δημιουργούν ανοίγματα στη Βαλκανική Οδό. Από όταν έκλεισε ο Βαλκανικός Διάδρομος για τους πρόσφυγες, έχουν αυξηθεί οι παράτυπες διελεύσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Liberation, διακινητές που δρουν στα σύνορα της πΓΔΜ προωθούν πρόσφυγες προς τη Σερβία. Αρκεί, βέβαια, να υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα για να γίνουν οι αναγκαίες πληρωμές…
    2. Ρέντσι: Ντροπή για την ανθρώπινη υπόσταση η Ειδομένη. Ντροπή για την ανθρώπινη υπόσταση χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τις εικόνες της Ειδομένης μιλώντας σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno.
    3. Σε εφαρμογή το νέο ασφαλιστικό: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Σε ισχύ τέθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης πολλές από τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή από τους βουλευτής των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
    4. Τσίπρας: Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία. Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή ανάπτυξης και αισιοδοξίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης και το θέμα του χρέους. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου». Το τέλος διανυκτέρευσης θα εφαρμοστεί από το 2018, ανακοίνωσε κατά την ομιλία του.
    5. Σουλτς: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους. «Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους. Δεν μπορούμε άλλο να κόβουμε μισθούς και συντάξεις. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Ελλάδα μέσα στο 2015 έφτασε σε πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
    6. Μεγάλη η απόσταση Ευρωπαίων – ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. Δεν υπήρξε συμφωνία στο Euroworking Group στο κομμάτι της ρύθμισης του ελληνικού χρέους και δεν αποφασίστηκε ο τρόπος που θα συμμετάσχει το ΔΝΤ.
    7. Έρχεται “τσουνάμι” έμμεσων φόρων. Σαρωτικές ανατιμήσεις σε όλο το φάσμα της κατανάλωσης που θα προκαλέσουν μεγάλες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς ακόμη και των πιο αδύναμων εισοδηματικών στρωμάτων έρχονται με το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς.

     



    ΣΧΟΛΙΑ