• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Μισθοί και συντάξεις στον αυτόματο κόφτη που πρότεινε η Ελλάδα. Καλά λόγια και στήριξη στην κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνει, αλλά «δημιουργική ασάφεια» για το χρέος και παγίδες για περισσότερα νέα μέτρα αμέσως μετά το το καλοκαίρι,  έκρυβε το Eurogroup της 9ης Μαΐου.
    2. Ο Μαρξιστής κ. Φίλης κόβει το διάλογο για την παιδεία και αφού έφερε τα πάνω-κάτω… ξεκουράζεται! Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την έρευνα «πέρασαν» – και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο Εθνικός διάλογος για την Παιδεία – 80 άρθρα για επικείμενες αλλαγές. Έτσι για μια ακόμη φορά έρχονται τα πάνω – κάτω στην Παιδεία.
    3. ΝΔ: «Επικοινωνιακοί» οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το «σκληρό» 4ο Μνημόνιο. «Επικοινωνιακή διαχείριση» που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, βλέπουν στην αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από τους πανηγυρικούς τόνους στους οποίους σκοπίμως κατέφυγε το Μέγαρο Μαξίμου, προτού καν γίνει γνωστό το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup.
    4. Αποκάλυψη: Δείτε τις 12 τράπεζες και τις 340 offshore εταιρείες των Panama Papers. H Διεθνής Κοινοπραξία των Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) μόλις δημοσίευσε μια τεράστια λίστα δεδομένων, τα αποκαλούμενα Panama Papers, που δείχνει το πώς οι πλούσιοι και ισχυροί αυτού του κόσμου αποκρύπτουν νομίμως τα χρήματά τους.
    5. Καναλάρχες στο ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου για τις άδειες. Η μάχη για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία καλείται να δώσει λύση, καθώς εκεί έχουν προσφύγει όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και μια κυπριακή τηλεοπτική εταιρεία.
    6. Πόσα περισσότερα θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Πρόκειται για τη νέα φορολογική κλίμακα αλλά, τη νέα κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και το νέο τρόπο υπολογισμού της έκπτωσης φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο.
    7. Επιστήμονες θα αναπλάσουν το πρόσωπο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ακόμα, οι επιστήμονες αναμένεται να επιχειρήσουν την καταγραφή του γενεαλογικού δέντρου του καλλιτέχνη, προκειμένου να εξακριβώσουν αν υπάρχει εν ζωή κάποιος απόγονός του. Την ανάπλαση του προσώπου του διάσημου αναγεννησιακού καλλιτέχνη, Λεονάρντο Ντα Βίντσι φιλοδοξεί να επιτύχει μια ομάδα επιστημόνων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-sizitisi-gia-to-chreos-dimiourgi-prosdokies-stin-kivernisi/43951

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-paschalines-diakopes-tou-gianni-kousta-ke-tis-agapimenis-tou-dimitras/43845



    ΣΧΟΛΙΑ