• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Μουζάλας: Θα μείνουν 30.000-40.000 πρόσφυγες. Τη συνδρομή των μη κυβερνητικών οργανώσεων ώστε να πειστούν οι πρόσφυγες που παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης να τον εγκαταλείψουν ζήτησε ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
    2. Α. Τσίπρας: Το χρέος θα φέρει εξελίξεις. Σε μια νέα  πιο  πολύπλοκη  φάση μπαίνει από  σήμερα  το θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος καθώς από χθες το βράδυ  τέθηκε  στο τραπέζι των συζητήσεων και το  θέμα της βιωσιμότητας του  χρέους, χωρίς ωστόσο  να μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ποτέ θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
    3. Κομματικά παιχνίδια με τις Πανελλαδικές. υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και οι σύμβουλοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ολοκλήρωση της εξαιρετικά δύσκολης διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις οποίες θα συμμετάσχουν 103.402 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
    4. Κατηγορίες ΝΔ κατά Πολάκη για παράνομη αντικατάσταση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ούτε από νόμους, ούτε από ηθικούς κανόνες και φραγμούς φαίνεται να καταλαβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αφού μετά την άρνηση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου να υποκύψει στους εκβιασμούς και να δεχτεί τις αυθαιρεσίες του, τον αντικατέστησε κακήν κακώς, τοποθετώντας στη θέση του τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.
    5. Εκτός η Ελλάδα-εντός η Τουρκία; Γιατί ελέγχονται οι Έλληνες ταξιδιώτες στην Ευρώπη; Σαν πολίτες Β’ κατηγορίας αντιμετωπίζονται οι Έλληνες -σύμφωνα με πληροφορίες- από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υποχρεώνονται σε ελέγχους διαβατηρίων εντός ζώνης Schengen.
    6. Eurogroup 9ης Μαΐου: «Μαστίγιο» τα έξτρα μέτρα, «καρότο» η συζήτηση για το χρέος. Αμετακίνητο στη θέση του παραμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να εξειδικεύσει (ποια μέτρα και ποσοτικοποίησή τους) τώρα τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν συζητεί καθόλου την ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των αποκλίσεων από τους στόχους. Μάλιστα, η στάση αυτή υποστηρίζεται και από ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης, προεξεχούσης της Γερμανίας.
    7. Ερντογάν «καθάρισε» και τον Νταβούτογλου. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου φαίνεται ότι είναι το τελευταίο «θύμα» του «Σουλτάνου του Βοσπόρου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλλον δεν άντεξε τις επιτυχίες του πρωθυπουργού του κυρίως στο θέμα της χορήγησης βίζα ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ta-5-vasika-pragmata-pou-prepi-na-gnorizete-prinanixoun-agores/42646

    http://www.mononews.gr/afti-ine-i-ischiri-simmachi-tou-leonida-mpompola-stis-kataskeves/42672



    ΣΧΟΛΙΑ