• LIFE&STYLE

    Τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Μαξίμου: Τσίπρας-Hollande συμφώνησαν για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης. Για εξαιρετικά θερμό κλίμα και πλήρη κατανόηση των ελληνικών θέσεων κατά τη -διάρκειας μιας ώρας- συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το γάλλο πρόεδρο Francois Hollande, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, μεταφέροντας την απόλυτη ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για το αποτέλεσμα.
    2. Σταθερά επιτόκια για το χρέος θα επιδιώξει η Ελλάδα. Η Ελλάδα θα ζητήσει από τους διεθνείς πιστωτές της αυτή την εβδομάδα να “κλειδώσει” το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της σε ένα σταθερό επιτόκιο με στόχο να καταστήσει πιο βιώσιμο το βάρος του, αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters.
    3. Αυξήσεις – φωτιά με ΦΠΑ 24%. «Τσουνάμι» ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας αναμένεται να προκαλέσει η προαναγγελθείσα αύξηση του ΦΠΑ, από το 23% σε 24%. Ο ΦΠΑ θεωρείται “φόρος βαρόμετρο” για την ψυχολογία του καταναλωτή.
    4. «Κλειδώνει» η μείωση σε 180.000 συντάξεις! Το 15% των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης, περίπου 180.000 άτομα θέτει στο στόχαστρο το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες «κλείνει» ίσως και απόψε προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα.
    5. Ο Καμμένος υπόσχεται επένδυση 3,6 δισ. ευρώ στη νήσο Φλέβες! Προσφορές που θα φέρουν «τεράστιες επενδύσεις» αποκάλυψε ότι έχει στα χέρια του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Σε μια εποχή που οι ελληνικές επιχειρήσεις φυτοζωούν και οι περισσότεροι επιχειρηματίες περιμένουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους, η δήλωση του κ. Καμμένου ότι υπάρχουν ελκυστικές προσφορές για σημαντικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα μπορεί να είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ