• LIFE&STYLE

    Τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom

    Το κόψιμο της κορδέλας στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων, της Landis+Gyr


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Στέλνουν μετά από πέντε ημέρες 150 μετανάστες στην Τουρκία. Ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, μετά από πέντε ημέρες παύσης, η διαδικασία των επαναπροωθήσεων μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στο λιμάνι του Δικελί, στα πλαίσια της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία.
    2. Από τους μισθωτούς των 800 ευρώ ξεκινούν τα χαράτσια. Η κυβέρνηση στέλνει τον λογαριασμό για τα φορολογικά μέτρα στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Με αυξήσεις φόρων για όσους βγάζουν 10.000 ως 20.000 το χρόνο (δηλαδή και για μισθωτούς και συνταξιούχους των 700-800 ευρώ το μήνα) θα κλείσει την πρώτη αξιολόγηση η κυβέρνηση.
    3. Oι Θεσμοί δεν δέχονται να μην περικοπούν οι συντάξεις έως 1400 ευρώ. Απέρριψαν χθες κάθε αύξηση  των εισφορών υπέρ της επικουρικής ασφάλισης τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών κατά τη συνάντηση που είχαν με τον ΥΠΟΙΚ, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο χθες το μεσημέρι.
    4. Τέλη Κυκλοφορίας με τον μήνα, για να πάρουν πίσω τις πινακίδες οι ιδιοκτήτες ΙΧ. Κίνητρα και εκπτώσεις στα τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να θέσουν ξανά σε κίνηση τα ΙΧ των οποίων κατέθεσαν τις πινακίδες περί τις 800.000 ιδιοκτήτες τους, σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.
    5. Ένας παγκόσμιος βιομηχανικός κολοσσός άνοιξε γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα. H Landis+Gyr, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ενεργειακών μετρητών για βιομηχανίες, αποφάσισε να μεταφέρει τις γραμμές παραγωγής της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Landis+Gyr Α.Ε. στον Ισθμό της Κορίνθου.



    ΣΧΟΛΙΑ