• LIFE&STYLE

    Τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Απελπισία και χάος σε Ειδομένη, Πειραιά και Χίο. Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά με πιο χαρακτηριστική την εικόνα του πρόσφυγα να κραδαίνει το δύο μηνών βρέφος του και να απειλεί, κομμένο στα δύο το λιμάνι της Χίου με αντιπαραθέσεις μεταξύ των κατοίκων, υπό  κατάληψη για 17η ημέρα η σιδηροδρομική γραμμή προς τα Σκόπια όπως και η Εθνική Οδός από τους πρόσφυγες της Ειδομένης.
    2. Απεργιακό «λουκέτο» στο Δημόσιο για το ασφαλιστικό. Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και εκπαιδευτικοί  κατεβαίνουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στο κοινό μέτωπο κατά του ασφαλιστικού προστίθενται οι δημοσιογράφοι , οι μηχανικοί και οι δικηγόροι.
    3. “Ψαλίδι” σε όλες τις συντάξεις από φέτος. Πρώτες στη… σέντρα των μειώσεων θα βρεθούν οι επικουρικές συντάξεις, τα εφάπαξ και τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι κύριες συντάξεις, κόντρα σε όλες τις μέχρι τώρα “κόκκινες γραμμές” που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 μέχρι και σήμερα.
    4. Συμφωνία στη… συμφωνία ψάχνει το Μαξίμου – “Κλειδί” οι απαιτήσεις του ΔΝΤ. Αιφνιδίως χθες το βράδυ, η κυβέρνηση εμφανιζόταν εξαιρετικά αισιόδοξη για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης: Είμαστε πολύ κοντά, κλείνουμε, λίγα τα θέματα που μένουν να διευκρινιστούν, έλεγαν έμπλεες ενθουσιασμού κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας μάλιστα και ‘λύση” δια φόρμουλας αποδεκτής από όλους και στο δύσκολο πεδίο των κόκκινων δανείων.
    5. Όλα για τη νέα φορολογική δήλωση. Έναν αναλυτικό φορολογικό οδηγό εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Πρόκειται για τις οδηγίες που αφορούν όλες τις παραμέτρους της φορολογικής δήλωσης, όπως είναι ο τρόπος και οι υπόχρεοι υποβολής, οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί, οι αποδείξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ