• Gossip

    Στο «σφυρί» το διασημότερο πορτρέτο της Φάρα Φόσετ έναντι 16 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom

    Φάρα Φόσετ


    Σε δημοπρασία βγαίνει το διασημότερο πορτρέτο της αξέχαστης Φάρα Φόσετ, φιλοτεχνημένο από τον θρυλικό Άντι Γουόρχολ ένατι 16 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρώην σύντροφος της ηθοποιού, Ράιαν Ο’Νιλ, σύμφωνα με το Page Six, προσπαθεί να πουλήσει τον πίνακα αθόρυβα.

    Η Φάρα Φόσετ, που έφυγε από τη ζωή το 2009 σε ηλικία 62 ετών από καρκίνο, είχε αφήσει τον συγκεκριμένο πίνακα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας με διαθήκη, ωστόσο ο πρώην σύντροφος της ηθοποιού τον διεκδίκησε μέσω δικαστικής διαμάχης την οποία και κέρδισε.

    Τότε ο πίνακας είχε εκτιμηθεί από ειδικούς ότι κοστίζει 10,6 εκ. ευρώ.ρτ

    Ο Ο’Νιλ ήθελε από τότε να πουλήσει το πορτρέτο της Φόσετ για 17,6 εκ. ευρώ, ωστόσο αργότερα έριξε την τιμή κατά 1,8 εκ.

    Ωστόσο, ο πίνακας πλαισιώνεται από τεκμηρίωση εκτιμητή με ημερομηνία 22 Μαρτίου, 2018, που αναφέρει ότι το έργο έχει αξία 21-24 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Στη συγκεκριμένη επιστολή, ο εκτιμητής αναφέρεται στην προέλευση του έργου τέχνης, που όπως λέει «ζωγραφίστηκε από καλλιτέχνη το 1980». Ο Γουόρχολ είχε τότε ζωγραφίσει δύο πανομοιότυπα έργα.

    «Το δεύτερο βρίσκεται στην κατοχή του Πανεπιστημίου του Τέξας, που προσπάθησε με δικαστική διαμάχη να πάρει την κατοχή και των δύο», εξηγεί.

    Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Ο’Νιλ, ήθελε ο πίνακας να περάσει στα χέρια ενός συλλέκτη έργων τέχνης, καθώς δεν ήθελε να αφήσει την εκκρεμότητα στα παιδιά του.

    Φάρα Φόσετ από τον Άντι Γουόρχολ

    Η Φάρα Φόσετ που κατέκτησε το Χόλιγουντ τη δεκαετία του ’80 και έγινε ευρύτερα διάσημη μέσα από το ρόλο της στη θρυλική σειρά του Άαρον Σπέλινγκ «Άγγελοι του Τσάρλι», ήταν ζευγάρι με τον Ο’Νιλ από το 1979 μέχρι το 1997.

    Το ζευγάρι χώρισε, αλλά επανενώθηκε το 2001 και διατήρησε τη σχέση του μέχρι και τον θάνατο της Φόσετ, το 2009.

    Φάρα Φόσετ

    Έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Ρέντμοντ Ο’Νιλ, ο οποίος κατηγορήθηκε για βία, κατοχή ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών και φυλακίστηκε τον Μάιο του 2018.

    Ο πατέρας του, Ράιαν Ο’Νιλ, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Το 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη.

    Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του Ο’Νιλ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

    Ράιαν Ο’Νιλ και Φάρα Φόσετ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φρανσουά-Ανρί Πινό: Ποιος είναι ο Γάλλος μεγιστάνας που δίνει 100 εκ. ευρώ για την επισκευή της Notre Dame

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρηνεί το Παρίσι: Ποια είναι η Notre Dame, το εμβληματικό γοτθικό μνημείο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κλόε Καρντάσιαν: Το παραμυθένιο πάρτυ για τα πρώτα γενέθλια της κόρης της



    ΣΧΟΛΙΑ