• LIFE&STYLE

    Σταματίνα Τσιμτσιλή: Άστοχες οι λέξεις «νέοι και ωραίοι» για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom
    Σταματίνα Τσιμτσιλή

    Σταματίνα Τσιμτσιλή


    Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά της για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα, οι χαρακτηρισμοί «νέοι» και «ωραίοι» που απέδωσε στους βιαστές της 24χρονης, οι οποίοι «δεν έχουν ανάγκη να ναρκώσουν μια κοπέλα για να συνευρεθούν», πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις στα social media.

    Σήμερα, η ίδια θέλησε να απολογηθεί, λέγοντας, μάλιστα, ότι κάποιοι παραποίησαν τα λεγόμενά της. «Νιώθω την ανάγκη να πω δυο, τρία πράγματα γιατί έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ από χθες. Κάποιοι απομόνωσαν μια φράση δική μου σε μια κουβέντα δεκαπέντε λεπτών προσπαθώντας να παραποιήσουν τα λεγόμενα μου και τα πιστεύω μου.

    Νομίζω ότι με γνωρίζετε, ξέρετε ποια είμαι, τις απόψεις μου, τη στάση ζωής μου. Είμαι μητέρα δύο κοριτσιών, είμαι γυναίκα άρα για μένα είναι μονόδρομος σαν σκέψη και σαν στάση ζωής να είμαι με τα θύματα αυτών των ιστοριών σε μια εποχή που έχουμε δολοφονίες γυναικών, έχει ξεσπάσει το #MeToo, έχουμε εκμετάλλευση γυναικών», δήλωσε αρχικά.

    Και συνέχισε: «Κάποιοι απομόνωσαν τα 40 δευτερόλεπτα του ‘απορώ πως νέοι και ωραίοι έχουν ανάγκη να ναρκώσουν μια γυναίκα για να συνευρευθούν’ θεωρώντας ότι εγώ έτσι προσπαθώ να ‘ξεπλύνω’ και να υποστηρίξω. Έχω σκεφτεί πολλές φορές τι θα πω και τι πρέπει να πω, αλλά είμαι συναισθηματικά φορτισμένη.

    Θέλω να σας πω, κοιτώντας σας στα μάτια, ότι δε γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους, δε θέλω να τους γνωρίσω, δε θέλω να τους υποστηρίξω και ούτε είχα ποτέ αυτή τη διάθεση. Είμαι απέναντί τους, όπως είναι η ελληνική κοινωνία. Και όποιος πραγματικά θέλει να σχηματίσει μια άποψη, μπορεί να μπει στα social media μου ή στο web tv του σταθμού και να δει την ολοκληρωμένη κουβέντα».

    Τέλος, η Σταματίνα Τσιμτσιλή δήλωσε ότι: «Οι λέξεις ‘νέοι’ και ‘ωραίοι’ στον προσδιορισμό ενός καταγγελλόμενου βιαστή είχαν μια ατυχή χρήση, ήταν άτυχες και για αυτό ζητώ συγγνώμη. Ειλικρινά είμαι πολύ στενοχωρημένη από χθες γιατί νιώθω ότι προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ότι δεν είχα και δεν έχω καμία διάθεση, πρόθεση, κίνητρο, συμφέρον και ούτε πρόκειται να το κάνω ποτέ στη ζωή μου ως γυναίκα και μητέρα δύο κοριτσιών, ως άνθρωπος αυτής της κοινωνίας που ζούμε, να υποστηρίξω ανθρώπους που καταγγέλλονται για τέτοιες πράξεις.

    Θα είμαι απέναντι τους και θα είμαι εδώ να σας το αποδεικνύω».

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Θετική στον κορονοϊό η Σταματίνα Τσιμτσιλή

    Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η περιγραφή της 24χρονης για όσα έγιναν στη σουίτα 602 (video)

    Άκης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει σήμερα η πρώτη διαθήκη – Γρίφος οι αριθμοί που παραπέμπουν σε θυρίδες



    ΣΧΟΛΙΑ