• LIFE&STYLE

    Συμβουλές από ισχυρά ζευγάρια για την εξισορρόπηση της δουλειάς και της οικογένειας

    Jay-Z και Beyonce


    Συμβουλές από ισχυρά ζευγάρια για το πώς να εξισορροπήσετε τη δουλειά, τη ζωή και την οικογένεια. Ο όρος «ισχυρό ζευγάρι» μας φέρνει στο μυαλό συνήθως εικόνες πλούτου, προσωπική γοητεία και την αίγλη του κόκκινου χαλιού. Αλλά για πολλά ισχυρά ζευγάρια, η ζωή στη λωρίδα διπλής σταδιοδρομίας μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από μια ομαλή βόλτα.

    Σκεφτείτε την Eva Sage-Gavin και τον Dennis Gavin. Κατά τη διάρκεια του 25ετούς γάμου τους, ενώ εκείνη εργάστηκε σε υψηλές διοικητικές θέσεις στην «Gap Inc.», τη «Sun Microsystems», και τη «Disney», και εκείνος διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε αρκετές νομικές εταιρείες της Καλιφόρνια, το ζευγάρι μετακόμισε 11 φορές. Μία απροσδόκητη μετακόμιση ήρθε μόλις έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης τους. «Έχουμε μετακινηθεί προς τα επάνω και προς τα κάτω στην ακτή μεταξύ της Νότιας Καλιφόρνια και της Βόρειας Καλιφόρνια τέσσερις φορές για την καριέρα της, και εγώ έχω αφήσει τέσσερις δουλειές», δήλωσε ο Gavin σε σπουδαστές που παρακολουθούσαν ένα σεμινάριο για «Ισχυρά Ζευγάρια» στο «Stanford Graduate School of Business» στις 20 Μαΐου. Ευτυχώς, λέει, «κάθε κίνηση απέδιδε καλύτερα από ό,τι πιστεύαμε στις αρχικές μας υποθέσεις».

    Επιδοτούμενο πρόγραμμα από το «Stanford GSB’s Women in Management group», παρουσίασε οκτώ ομιλητές – τέσσερα ζευγάρια διπλής σταδιοδρομίας – συμπεριλαμβανομένων πέντε αποφοίτων του «Stanford GSB». Αρκετοί περιέγραψαν τις προκλήσεις της διατήρησης μιας τρυφερής σχέσης, οικογενειακό χάος, όταν και οι δύο σύντροφοι δουλεύουν πολλές ώρες και μπορεί επίσης να ταξιδεύουν συχνά. Εδώ είναι μερικές από τις δοκιμασμένες ιδέες για πετύχει μια τέτοια σχέση:

    Καθορίστε τους ρόλους σας

    Ως σύμβουλος διαχείρισης για τη «Strategy &» (πρώην Booz & Company), η Alex Conrad πέταξε μια καλή συμφωνία για την καριέρας της στο δρόμο, ενώ ο σύζυγός της, Parker Conrad, ίδρυσε εταιρείες στο Bay Area – με πιο πρόσφατη τη «Zenefits», μια δωρεάν πλατφόρμα διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού. Ούτε η Alex ούτε ο Parker είχαν πολύ χρόνο για να επικεντρωθούν στη σπιτική ζωή. Έτσι, έβγαλαν το εξής συμπέρασμα από νωρίς: Εκείνη θα αναλάμβανε τα καθήκοντα που θα μπορούσαν να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως την πληρωμή των λογαριασμών. Εκείνος θα αναλάμβανε όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν αυτοπροσώπως. «Απλά όταν είστε ρητοί εκ των προτέρων για το ποιοι είναι οι ρόλοι σας, είναι πραγματικά χρήσιμο» λέει ο Άλεξ. «Με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα δεν θα αποτύχουν παταγωδώς».

    Βάλτε πρώτη την σχέση

    Οι γάμοι απαιτούν πολλή φροντίδα και τροφοδότηση, λέει η Trae Vassallo, μια πρώην συνεργάτιδα του Kleiner Perkins, που σήμερα δουλεύει ως ανεξάρτητος επενδυτής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, και επιχειρηματικός σύμβουλος. Ωστόσο, για πολλά ζευγάρια διπλής σταδιοδρομίας, «η σχέση, δυστυχώς, είναι αυτό που τείνει να παραμεληθεί», λέει. «Ακόμα κι αν έχετε μια κλήση σε εκκρεμότητα και πτήση αύριο το πρωί, είναι σημαντικό να είστε παρόντες 100% για τον/τη σύζυγό σας». Ο σύζυγός της, ο Steve Vassallo, συνεργάτης στο «Foundation Capital», συμφωνεί. «Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο, όταν πέφτουν κάτω οι μάσκες οξυγόνου», λέει. «Πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι η σχέση είναι υγιής, πριν ανησυχήσετε για άλλα πράγματα».

     



    ΣΧΟΛΙΑ