• LIFE&STYLE

    Συγκλονίζει η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή: «Δεν ήθελα να ακούσω τον ήχο του χώματος πάνω στο ξύλο»

    Κατερίνα Τζιάλλα


    Στο πλατό της Ελεονώρας Μελέτη και την εκπομπή «Μεσάνυχτα» βρέθηκε η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού πολίστα, Αδαμάντιου Μαντή, η Κατερίνα Τζιάλλα.

    Για πρώτη φορά, η μητέρα του νεαρού πολίστα, που τον περασμένο Νοέμβριο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, μίλησε για τους τελευταίους δραματικούς μήνες μετά το χαμό του παιδιού της.

    «Τις πρώτες μέρες δεν καταλαβαίνεις ποy πατάς και που βρίσκεσαι. Όσο περνά ο καιρός συνειδητοποιείς ότι αυτό δεν ήταν ένας εφιάλτης, αλλά μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να διαχειριστείς, έχοντας κι άλλο παιδί, το οποίο πρέπει να σε βλέπει δυνατή γιατί πονάει κι αυτό με τον δικό του τρόπο. Το παιδί πρέπει κι αυτό να ζήσει τη ζωή του, όπως ακριβώς την ζούσε με τον αδελφό του μαζί. Προσπαθείς να βρεις τα πατήματά σου και από τη μία μεριά να κλαις για το ένα παιδί που έχασε και από την άλλη να γελάς για να ενθαρρύνεις το παιδί που έχεις. Πήγα και σε ψυχολόγο. Όχι για να με βοηθήσει να διαχειριστώ τον πόνο μου. Όποιος πει ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον πόνο μάλλον έχει κάνει λοβοτομή, αλλά για να με βοηθήσει να στηρίξω τη Χριστίνα χωρίς να πέσω πάνω της από φοβίες που μου δημιουργήθηκαν μετά τον τόσο άδικο χαμό του γιου μου»

    Η κυρία Τζιάλλα μοιράστηκε τις τελευταίες αναμνήσεις που είχε από τον γιο της Αδαμάντιο Μαντή καθώς και πώς αντέδρασε στο άκουσμα της μοιραίας είδησης:

    «Ήταν Σάββατο και είχε αγώνα. Πήγα και τον είδα στον αγώνα. Η εικόνα που μου έχει μείνει, είναι όταν έκανε μια πολύ ωραία απόκρουση και γύρισε ασυναίσθητα προς την κερκίδα, με κοίταξε και μου χαμογέλασε και του χαμογέλασα κι εγώ. Τον πήρα τηλέφωνο το βράδυ να δω αν θα αργήσει, δεν απαντούσε. Στο όγδοο τηλεφώνημα το σήκωσε μια κυρία και μου είπε ότι είναι νοσηλεεύτρια στο Τζάνειο και πως το παιδί μου είχε ένα τροχαίο. Μόλις έφτασα στο νοσοκομείο, με κάλεσαν οι γιατροί μέσα με κατεβασμένο το κεφάλι και τους είπα “θέλω την αλήθεια”. Μου είπαν “μία ώρα, μία ημέρα, μία εβδομάδα κι ο Θεός”. Λίγο μετά οι γιατροί μου έδωσαν αυτές τις επιλογές, αλλά χωρίς τον Θεό, ο Θεός έφυγε.»

    Η μητέρα του εξήγησε ότι «είχε τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει, αν ζούσε έστω και στο ελάχιστο θα ήταν φυτό. Δεν θα το ήθελα αυτό. Δεν του άξιζε αυτό, όπως και σε κανένα παιδί. Έκατσα έξω από την εντατική και παρακαλούσα τον Θεό να κάνει το θαύμα που δεν έγινε. 7 ώρες πάλεψε. Το μόνο πράγμα που θυμάμαι ήταν ότι ζήτησα από τις φίλες μου ήταν να μην είμαι μπροστά να ακούσω τον ήχο του χώματος που πέφτει στο ξύλο».

    «Έκανα το εξάμηνο μνημόσυνο του Αδαμάντιου εν μέσω καραντίνας αλλά ήρθαν οι φίλοι του και ήταν σαν γιορτή» συμπλήρωσε η Κατερίνα Τζιάλλα.



    ΣΧΟΛΙΑ