• LIFE&STYLE

    Seataci: To οικολογικό luxury yacht των 100 εκατ. δολ. σκίζει τα νερά σαν φάλαινα (εντυπωσιακές εικόνες)

    • NewsRoom


    Τα νέα από τον χώρο των yacht δεν είναι στην πραγματικότητα και τόσο νέα! Είναι κάτι που γνωρίζουμε από τα πρώτα θαλάσσια πλάσματα που κουνούσαν τις ουρές τους για “γλιστρούν” στα νερά των ωκεανών!

    whales5

    Για να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι, ο Καναδός μηχανικός Charles Bombardier σχεδίασε ένα yacht ονόματι Seataci, το οποίο χρησιμοποιεί μία αρχαία μέθοδο πρόωσης με έναν νέο τρόπο.

    yacht 1!!

    Διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα πρόωσης. Χρησιμοποιεί έναν παρόμοιο τρόπο κίνησης με αυτόν της φάλαινας χρησιμοποιώντας δύο κινητήρες κάτω από την επιφάνεια του νερού όπως των υποβρυχίων. 

    yacht2

    whales1

    Το νέο αυτό σύστημα εκτός από πιο οικονομικό σε σχέση με τους γνωστούς πετρελαιοκινητήρες, είναι και πιο φιλικό για το περιβάλλον, καθώς προκαλεί μικρότερη αναστάτωση στα θαλάσσια οικοσυστήματα κατά τη διέλευση του “διαστημικού” yacht.

    yacht3

    Το άνω κατάστρωμα μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να φιλοξενήσει τουλάχιστον δύο πισίνες, ακόμα και έναν ολόκληρο κήπο!

    yacht4

    Και τώρα στην ουσία! Η τιμή εκκίνησης για το Seataci εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο με τις… απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου να ικανοποιήσει το προσωπικό γούστο ακόμα και του πιο απαιτητικού επίδοξου αγοραστή του, κανείς δεν ξέρει πόσο θα φθάσει το τελικό του κόστος.

    yacht5

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα 12 πιο εντυπωσιακά yacht του κόσμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακό! Δείτε το νέο γιoτ Okto, των 54,5 εκατ. ευρώ!

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

     

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999



    ΣΧΟΛΙΑ