• LIFE&STYLE

    Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε το θρυλικό φόρεμα της Merilyn Monroe (video + pics)

    • NewsRoom
    monroe dress 1


    Το φόρεμα που είχε μαγνητίσει τα βλέμματα, το πιο διάσημο φόρεμα που έβαλε ποτέ η θρυλική Merilyn Monroe, βγήκε στο “σφυρί” και πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ καθώς ο νέος του ιδιοκτήτης έδωσε 4,8 εκατoμμύρια δολάρια για να το αποκτήσει στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε χθες.

    Αναφερόμαστε σε αυτό που η star φορούσε όταν τραγούδησε τον Μάιο του 1962, στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ J. F. Kennedy, το «Happy birthday Mr President», για τα 45α γενέθλιά του.

    monroe dress 1

    monroe

    Η τολμηρή εμφάνιση της ηθοποιού είχε πυροδοτήσει τις φήμες που την ήθελαν να έχει σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο και το ραμμένο ακριβώς πάνω στο σώμα της φόρεμα, είχε κλέψει τις εντυπώσεις και κερδίσει τα ανδρικά -και όχι μόνο- βλέμματα!

    Το αισθησιακό φόρεμα που είναι διακοσμημένο με κρυστάλλινες πούλιες και αποτελεί δημιουργία του σχεδιαστή Ζαν Λουί, είχε αγοραστεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το 1999 από τον χρηματιστή και συλλέκτη Μάρτιν Σβάιγκ, αντί του ποσού των 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως οι κληρονόμοι του αποφάσισαν να το πουλήσουν.

    monroe mr president

    merilyn2

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Julien’s στο Λος Άντζελες την Πέμπτη, και αρχικά η αξία του εκτιμήθηκε μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων!

    Στην ίδια δημοπρασία, τέθηκαν προς πώληση και άλλα προσωπικά αντικείμενα της Monroe.

    monroe dress

    monroe-2

    Με την ολοκλήρωση της αγοράς αυτής, το θρυλικό φόρεμα ξεπέρασε το ποσό που είχε προσφερθεί για το προηγούμενο πιο ακριβό φόρεμα που πουλήθηκε σε δημοπρασία, το οποίο ήταν και πάλι ένα ρούχο που είχε φορέσει η Merilyn στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα»

    monroe

    Ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Julien, δήλωσε «Αυτό το φόρεμα, η ιστορία του, αυτό το βαρυσήμαντο γεγονός αντιπροσωπεύει μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία. Η δημοπρασία θα υπενθυμίζει στον κόσμο γιατί η Monroe παραμένει ως σήμερα ένα ίνδαλμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψάξε το ντουλάπι σου, η μόδα επιστρέφει – Αυτές είναι οι 10 τάσεις που δεν θα καταφέρεις να ξεχάσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα ακριβότερα φορέματα όλων των εποχών (photos)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 13 «χρυσοί» κανόνες από τη στιλίστρια της Νταϊάνα



    ΣΧΟΛΙΑ