• LIFE&STYLE

    Σε ποιον/α δώσατε το πρώτο φιλί του χρόνου;

    • NewsRoom
    φιλί νέος χρόνος


    Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς το οργανώνουμε καιρό και θέλουμε να το περάσουμε όσο πιο ευχάριστα γίνεται: τρώγοντας υπέροχα εδέσματα, διασκεδάζοντας με φίλους, ερχόμενοι πιο κοντά με τον σύντροφό μας. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η ιδανική στιγμή για να αναλογιστούμε το παρελθόν και να θέσουμε τους στόχους της νέας χρονιάς. Και ένα από τα βασικά συστατικά της είναι τα φιλιά που ανταλλάσσουμε εκείνη ακριβώς τη στιγμή που το ρολόι θα σημάνει 12 ακριβώς.

    Σε ποιον όμως δίνουμε το πρώτο φιλί;

    Είτε αλλάζουμε χρόνο στην στολισμένη Times Square είτε στο καθιστικό μας μπροστά στην τηλεόραση, η παράδοση θέλει το πρώτο φιλί της νέας χρονιάς να είναι ιδιαίτερο. Σύμφωνα με την αγγλική και γερμανική παράδοση, το πρώτο πρόσωπο που συναντάμε τη νέα χρονιά -καθώς και το είδος αυτής της συνάντησης- καθορίζουν τον τόνο όλης της υπόλοιπης χρονιάς. Το πρώτο φιλί ενισχύει τους δεσμούς μας με τον άνθρωπο που το ανταλλάσσουμε. Αν είμαστε σε σχέση και το φιλί που μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας δεν έχει τη μαγεία που απαιτεί η στιγμή, αυτό λέει πολλά για τη σχέση μας.

    φιλί νέος χρόνος
    Για τους singles, υπάρχει η πρόληψη ότι το να μην φιλήσουν κανέναν την ώρα που αλλάζει ο χρόνος, σηματοδοτεί μια χρονιά μοναξιάς. Από την άλλη βέβαια, το να φιλήσουμε όποιον βρεθεί μπροστά μας από φόβο μην μείνουμε μόνοι, ίσως να είναι χειρότερο από το να κρατήσουμε τα χείλη μας ερμητικά κλειστά.

    Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρωτοχρονιάτικα φιλιά της μεγάλης οθόνης είναι εκείνο που αντάλλαξαν ο Χάρι και η Σάλι στην ταινία «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι».Τότε ο Χάρι της είχε πει: «Δεν είναι ότι νιώθω μοναξιά, ούτε ότι είναι παραμονή πρωτοχρονιάς. Ήρθα απόψε εδώ διότι όταν συνειδητοποιείς ότι θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με κάποιον, θέλεις το υπόλοιπο της ζωής σου να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα.

    Ας ευχηθούμε λοιπόν αυτή η πρωτοχρονιά να σήμανε για όλους την έναρξη του καλύτερου υπόλοιπου της ζωής μας…

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί να μην τα ξαναφτιάξεις με τον/ην πρώην σου μέσα στις γιορτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας θα διαρκέσει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς μπορείτε να ανανεώσετε τη σχέση σας



    ΣΧΟΛΙΑ