• LIFE&STYLE

    Robert De Niro: $1,2 εκατ. αποζημίωση σε πρώην υπάλληλό του – «Ντροπή σου» φώναζε ο 80χρονος σταρ

    • NewsRoom
    ντε-νιρο-ρομπερτ

    Ρόμπερτ Ντε Νίρο


    Ποσό-μαμούθ 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει ως αποζημίωση σε πρώην υπάλληλό του, η εταιρεία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Canal Productions, καθώς η Graham Chase Robinson, κατάφερε να πείσει το δικαστήριο ότι ο διάσημος ηθοποιός, της φέρθηκε και απαράδεκτο τρόπο, κατά το διάστημα που εργαζόταν μαζί του.

    Η απόφαση δίνει τέλος σε μια πολυετή δικαστική διαμάχη μεταξύ του ηθοποιού και της Robinson, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά την παραίτησή της από την Canal Productions.

    Σοκάρουν οι καταθέσεις

    Η Ρόμπινσον είχε κάνει μήνυση για 12 εκατομμύρια δολάρια, ισχυριζόμενη ότι κακοποιήθηκε, εξευτελίστηκε, ενώ αμείβονταν ανεπαρκώς.

    Κατέθεσε, εκτός άλλων, ότι έκανε τα πάντα, από το να στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ηθοποιού, μέχρι να τον πηγαίνει στο νοσοκομείο όταν έπεφτε από τις σκάλες και τον μήνυσε για σοβαρή συναισθηματική βλάβη.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Guardian, η βοηθός του εργαζόταν για τον Robert De Niro από το 2008 μέχρι το 2019 και αμειβόταν με 300.000 δολάρια ετησίως, πριν παραιτηθεί.

    Η Robinson ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Robert De Niro, αρνήθηκε να της δώσει συστατική επιστολή, προκειμένου να βρει άλλη δουλειά όταν παραιτήθηκε το 2019,.

    Όμως οι ένορκοι δεν βρήκαν τον ηθοποιό προσωπικά υπεύθυνο στη δίκη.

    Graham Chase Robinson (Πηγή: bbc.com)

    “Δεν ήμουν ποτέ χειριστικός”

    Ο ίδιος επέμεινε ότι δεν ήταν ποτέ χειριστικός και ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν κατά καιρούς κακόκεφος, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Robinson.

    Παραδέχτηκε ακόμη ότι την είχε επιπλήξει περιστασιακά, ότι ύψωσε τη φωνή του παρουσία της και ότι της είχε ζητήσει να του ξύσει την πλάτη τουλάχιστον δύο φορές.

    Τόνισε ακόμη ότι η Robinson είχε απαιτήσεις για αύξηση μισθού και τίτλου, παρόλο που οι ευθύνες της παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες.

    Η Robinson κατέθεσε ακόμη ότι ο Ντε Νίρο απαιτούσε να είναι προσβάσιμη μέσω τηλεφώνου όλες τις ώρες, ακόμη και στις διακοπές της.

    Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα παράτησε μετά από μια «συναισθηματική και ψυχική κατάρρευση» που την έκανε να νιώθει ότι είχε φτάσει στο «πάτο» και ότι υπέφερε από άγχος και κατάθλιψη.

    “Έχασα τα πάντα”

    «Δεν έχω κοινωνική ζωή. Έχασα τη ζωή μου. Έχασα την καριέρα μου. Έχασα την οικονομική μου ανεξαρτησία. Έχασα τα πάντα», είπε.

    Κατά την εξέταση μαρτύρων, ο σταρ την κοίταξε φωνάζοντας «ντροπή σου».

    Όμως, δεν ήταν στην δικαστική αίθουσα όταν διαβάστηκε η ετυμηγορία.

    “Έχασε” και η Canal

    Να σημειωθεί ότι και η Canal με τη σειρά της άσκησε αγωγή για 6 εκατομμύρια δολάρια, κατηγορώντας την Robinson για κατάχρηση κεφαλαίων του γραφείου, κλοπή περιουσίας της εταιρείας και μεταφορά άνω των 450.000 δολαρίων σε μίλια αεροπορικής εταιρείας στον προσωπικό της λογαριασμό.

    Όμως, μετά από οκτώ ημέρες καταθέσεων και πέντε ώρες συζήτησης, το δικαστήριο δεν βρήκε την Robinson υπεύθυνη για οποιαδήποτε από τις αξιώσεις της Canal.

    Η Robinson εθεάθη να χαμογελά μετά την έκδοση της απόφασης και να αγκαλιάζει τους δικηγόρους της μετά την αποχώρηση των ενόρκων από την αίθουσα, ανέφερε το Associated Press.

    Ο δικηγόρος της είπε στο BBC ότι «χαιρόμαστε που το ακροατήριο είδε αυτό που είδαμε εμείς».

    «Όχι μόνο κέρδισε η κυρία Robinson την υπόθεση, αλλά το δικαστήριο την δικαίωσε πλήρως, θεωρώντας ότι οι ισχυρισμοί του Ντε Νίρο εναντίον της ήταν αβάσιμοι», είπε ο Ντέιβιντ Σάνφορντ στη δήλωσή του.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σπύρος Φωκάς: Κατέκτησε το Χόλιγουντ, δούλεψε με Αλέν Ντελόν, Μάικλ Ντάγκλας, Σταλόνε, Μινέλι, Καρντινάλε



    ΣΧΟΛΙΑ